Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

AMU

Pædagogiske arbejdsmarkedsuddannelser

Arbejdet med personer med autismespektertilstande

Lær at indgå i det pædagogiske arbejde med børn, unge og voksne med autismespektertilstande med respekt for den enkeltes særlige forudsætninger

Info om deltagerbetaling

Uddannelsen er uden deltagerbetaling for:

  • omsorgs- og pædagogmedhjælpere
  • pædagogiske assistenter
  • andre faglærte eller ufaglærte med en erhvervsuddannelse

Der kan desuden søges VEU-godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste. Medarbejdere med en videregående uddannelse kan deltage mod betaling.

Uddannelsen giver dig viden om autisme som en helt særlig måde at opfatte og bearbejde verden, der har afgørende betydning for, hvordan mennesker med autisme spiller sammen med andre.

Du får en basal viden om autisme med stort eller meget stort støttebehov, der tager afsæt i forståelse af autismens særlige kognitive, sansemæssige og sociale profil, dvs. udfordringer med intuitivt at læse det sociale, stressfølsomhed, systemtænkning, fokus på detaljer og gentagelser, sansefølsomhed og nogle gange psykisk sårbarhed.

Efter uddannelsen kan du:

  • Indgå i det pædagogiske arbejde med børn, unge og voksne med autismespektertilstande med respekt for den enkeltes særlige forudsætninger, ønsker, hensigter og behov. 
  • Skabe meningsfulde læringsrum for barnet/den voksne med autisme med stort eller meget stort støttebehov i en passende balance mellem udvikling og kompensation. I denne forbindelse kan deltageren samarbejde med barnet eller den voksne med autisme om at gennemføre aktiviteter og socialt samvær, således at den enkelte støttes i at fornemme, udvikle og håndtere egne handlemuligheder og personlige valg. 
  • Kommunikere og udvikle kommunikation med barnet eller den voksne med autisme på baggrund af barnets eller den voksnes foretrukne kommunikationsform og forudsætninger. 
  • Med afsæt i kendskabet til det enkelte barn eller voksne med autisme kan du aflæse og kende betydningen af selv små tegn som udtryk for ønsker og hensigter i kommunikationen. 
  • Reflektere over egen indsats i forhold til målgruppen og dele disse overvejelser med kolleger, pårørende og eksterne samarbejdspartnere.

Hvem henvender uddannelsen sig til?

Uddannelsen henvender sig til dig, der enten er ansat eller ledig, samt ufaglært eller faglært inden for handicapområdet.
Du kan eksempelvis være omsorgs- eller pædagogmedhjælper, pædagogisk assistent, social- og sundhedsassistent eller jobsøgende indenfor området.

Praktiske oplysninger

Uddannelsens varighed er 3 dage (fordelt på én dag i ugen af hensyn til varetagelse af job).

Deltagere vil modtage et velkomstbrev inden undervisningsstart med yderligere informationer til første undervisningsdag, herunder informationer om lokale og forplejning.

Tilmeld dig her

Der er lige nu ingen hold, du kan tilmelde dig, men vi opretter gerne hold, hvis der er efterspørgsel. Kontakt Uddannelseskonsulent Micha Søgaard på msbo@ucsyd.dk
eller 7266 3082.

Har du spørgsmål? Så kontakt:


Micha Søgaard
Uddannelseskonsulent
msbo@ucsyd.dk
72 66 30 82

Katrine Svane Thomsen
Studieadministration
ksth@ucsyd.dk
7266 5410