Klar til at knække læsekoden

Gør alle børn: "Klar til at knække læsekoden" (før du starter med at lære dem at læse)

Når børnene i børnehaveklassen har om bogstaverne og deres lyde, er der altid en gruppe børn, der lærer at bryde læskoden - næsten af sig selv. Der er også en gruppe børn, der gennem træning og god støtte fra underviseren, efterfølgende lærer at bryde læsekoden. Og endelig er der en gruppe børn, der har meget svært ved at forstå og bruge bogstaverne til at bryde læsekoden og som ikke deltager i de andre børns faglige succes.

Hvad har den første gruppe af børn fået af forudsætninger, som den sidste gruppe mangler for at bryde læsekoden med succes? Kan det lade sig gøre at give børnene i klassen forudsætninger så alle bryder læskoden med succes.
Ja, det kan det - gennem 10 faglige forløb omkring før læsnings sproglig opmærksomhed. Metoden bygger videre på undervisningsmaterialet fra Jørgen Frost og Anette Lønnegaards "Bornholmerundersøgelse" og resultaterne fra Carsten Elbros "Københavnerundersøgelse". Kurset vil tage udgangspunkt i bogen "Klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med".

Kurset vil indeholde den forskning, der ligger til grund for metoden og en gennemgang af metodens 10 faglige forløb. Der vil komme praktiske anvisninger og metoder til hvordan deltagerne selv kan lave undervisningsaktiviteterne i de faglige forløb.
Kurset kan bruges af den nystartede børnehaveklasseleder til en indføring i arbejdet med før læsnings sproglig opmærksomhed og af den erfarne børnehaveklasseleder som inspiration til det vigtige arbejde med at gøre alle børn klar til at bryde læsekoden.

Kurset bliver holdt i en levende tone og er meget praktisk orienteret. Det er blevet rost for at være levende, med begge ben på jorden, praktisk orienteret, teorien i orden og lige til at gå ud og bruge. Mange er vendt tilbage omkring brugen af materialet og metoden efterfølgende.

Underviser: Jens Molzen, foredragsholder, forfatter til bogen "Klar til at bryde læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med", lavet materiale til indlæring af bogstavernes grafem-morfemsammenhæng til børnehaveklasser i Hillerød Kommune, børnehaveklasseleder i mange år og lavet hjemmesiden www.jensmolzen.dk med alle materialerne til bogen.

Jeg anbefaler meget, at du går ind på www.jensmolzen.dk på "opgaver og materialer" og læser om kurset mm. Du kan også kigge i bogen "Klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med" (vil du købe den, så er det meget billigere at gøre via hjemmesiden).

Målgruppe: Børnehaveklasseledere, skolepædagoger med arbejde i børnehaveklasser, indskolings specialklasselærere, læsevejledere og andre der beskæftiger sig med at give børn de bedste forudsætninger for at bryde læsekoden med succes.

Pris: Kr. 1.500,-

Sted: Esbjerg
Dato: 30. oktober fra kl. 9-15
(få pladser tilbage)

Tilmelding her

Siden er redigeret 05.09.2017 

Kontakt

Karina Kiær

Pædagogisk konsulent
kaki@ucsyd.dk
mobil 7266 5932

Martin Bach Poulsen

Pædagogisk konsulent
mbap@ucsyd.dk
mobil 7266 3321