Kom godt i gang med opdagende skrivning i børnehaveklassen

Kan man sætte børnene til at skrive allerede i børnehaveklassen, og hvordan skal man gøre det?

Vi har i mange år været af den opfattelse, at børnene først skal lære at læse, siden lære at skrive. Men meget tyder på, at vi skal gøre det omvendte: Lade børnene skrive sig til læsning. Det er ikke ligegyldigt, hvad vi sætter dem til at skrive. Endeløse rækker af bogstaver og andre øvelser af motorisk karakter fører ikke til læsning. Børnene skal skrive om det, de har på hjerte!

Metoden bevirker, at der meget hurtigt spores en tydelig progression i alle børns skriftsproglige udvikling. Alle udvikler sig på sit helt eget udviklingstrin og mange af børnene knækker læsekoden allerede i børnehaveklassen.

Kirsten Lybecker har været børnehaveklasseleder i 20 år. Hun har i samarbejde med Nationalt Videncenter for Læsning udviklet metoden opdagende skrivning. Kirsten har i de sidste 10 år formidlet projektet om opdagende skrivning i indskolingsregi og på kurser flere steder i Danmark. Kirsten har i 2011 skrevet praksisbogen: Kom godt i gang med opdagende skrivning i børnehaveklassen i samarbejde med Klara Korsgaard. Filmkompagniet har i 2012 fulgt Kirstens undervisning og lavet filmen: Opdagende skrivning i praksis - en vej til at knække koden. Filmen kan ses på https://www.youtube.com/watch?v=P1WZg5ZI2UU

Målgruppe: Undervisere i 0.-1. klasse

NB: Det kan være en fordel, hvis man kommer flere fra indskolingen fra samme skole. Derved vil der være rig mulighed for at samarbejde i overgangen fra børnehaveklassen til 1. klasse om metoden.

Pris: Kr. 1.450,-

Tid og sted:
Haderslev d. 4. oktober 2017 fra kl. 12.00-16.30 - Tilmelding her (kurset gennemføres)

Kurset i Esbjerg d. 5. oktober 2017 er desværre aflyst - Vi henviser til kurset i Haderslev

 

 

Siden er redigeret 07.09.2017 

Kontakt

Karina Kiær

Pædagogisk konsulent
kaki@ucsyd.dk
mobil 7266 5932

Martin Bach Poulsen

Pædagogisk konsulent
mbap@ucsyd.dk
mobil 7266 3321