I fokus
Praktikernetværket om teknologiforståelse
CFU tilbyder i et samarbejde med Børne- og Undervisningsministeriet en række arrangementer, som kan være med til at klæde dig, din skole og jeres kommune på til at arbejde med teknologiforståelse - både konkret i undervisningen og som et indsatsområde.
Vi samler lærere, ledere og konsulenter fra grundskoler og kommuner, der er interesserede i at arbejde med teknologiforståelse, til regionale netværksmøder og andre videndelings- og kompetenceudviklingsaktiviteter sammen med konsulenter fra CFU, UC SYD og andre aktører.
Vil du være med i netværket? Læs mere på projektsiden:
ultra:bit
Teknologiforståelse i folkeskolen
Teknologiforståelse afprøves som fag og faglighed på 46 skoler fordelt på 32 kommuner fra hele landet. Forsøget løber over tre skoleår i perioden 2019 til 2021. På den ene halvdel af skolerne gennemføres forsøget med teknologiforståelse som selvstændigt fag i enten indskolingen, mellemtrinnet eller udskolingen og på den anden halvdel af skolerne gennemføres forsøget med teknologiforståelse som faglighed integreret i følgende syv fag: dansk, matematik, natur/teknologi, fysik/kemi, billedkunst, håndværk og design og samfundsfag i enten indskolingen, mellemtrinnet eller udskolingen. Forsøget skal afprøve teknologiforståelse som faglighed i folkeskolen, så alle elever lærer at forholde sig kritisk til teknologi og forme den frem for blot at bruge den.
Kurser og arrangementer
Kurser til dit fag
Temadage, netværksarrangementer, årsplanlægningsdage, konferencer og inspirationseftermiddage. Viften af tilbud som Center for Undervisningsmidler arrangerer er bred.
Du vil altid kunne finde en oversigt over vores kurser og arrangementer i online-kataloget.
Flyt kurset hjem på skolen
En del af kurserne kan med fordel rekvireres til gennemførelse hjemme hos jer selv, hvis I kan samle et tilstrækkeligt deltagerantal. Derved spares medarbejdernes transport og køretid. De kan også tilpasses, så de understøtter lige præcis jeres kompetence- og skoleudviklingsplaner.
Vi står til rådighed som samarbejdspartner for såvel kommuner, skoler, som teams, når det gælder særligt tilrettelagte forløb og skræddersyede temadage, pædagogiske arrangementer, udviklingsprojekter, målrettede kursusforløb m.m. i tæt samarbejde med jer.
Ring eller skriv til:
- CFU leder Pernille Moretto: +45 7266 3315 | pmoj@ucsyd.dk
- CFU leder Tina Kolding: +45 7266 5935 | tkch@ucsyd.dk
Udvalgte læremidler du kan låne på CFU
Herunder finder du nogle særligt udvalgte læremidler fra Udlånssamlingen, som du kan låne på mitCFU ved at anvende dit UNI-login.
CFU konsulenten
Erik Føste

Pædagogisk konsulent
- Teknologiforståelse
- Telefon: +45 7266 3325
- E-mail: efos@ucsyd.dk
Kontakt CFU
CFU's åbningstider
Alle skoledage:
- Mandag - Torsdag: 8:00-16:00
- Fredag: 8:00-13:00
Besøg os i informationssamlingen, hvor vi har et eksemplar af næsten alle de boglige læremidler, du kan købe fra forlagene. Hvis du vil, kan du låne et eksemplar med hjem. Du kan også se et eksemplar af mange af de læremider, du kan låne i klassesæt.
Informationssamlingen er åben alle skoledage og du er meget velkommen til at besøge os i vores åbningstid.
Du finder os i både Esbjerg og Haderslev på følgende adresser:
- Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø
- Lembckesvej 7, 6100 Haderslev
Udlånssamlingen
Langagervej 5B, Jels
6630 Rødding
Få hjælp til dit lån
Lån læremidler til din undervisning i mitCFU og få dem bragt ud til dig på skolen. I vores udlånssamling har vi mange forskellige typer læremider, som spænder over fysiske læremidler i klassesæt til e-bøger og tv-udsendelser fra CFU Film & TV.
Vi hjælper dig med alt omkring dit lån af læremidler på CFU: Har du ikke fået leveret, det du har bestilt, eller har du brug for hjælp til at forlænge et lån, så kontakt os. Vi kan også hjælpe, hvis du ønsker at tegne abonnement på CFU Film& TV, hvis du har problemer med dit lån af e-bøger eller streaming af tv-udsendelser.
Nyhedsbrev
Du kan tilmelde dig CFUs nyhedsbrev, hvor du kan markere interesseområdet Teknologiforståelse, så får du en nyhedsmail en gang i mellem.