Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Teknologiforståelse

i undervisningen

Teknologiforståelse

01

I fokus

Nyt i udlånssamlingen - Robotten Root

Root kan kodes til at kører, dreje, blinke, lyse med forskellige farver, kører ind i ting og justere, tegne, viske ud, spille musik og køre på magnetiske overflader mv.

I kodnings app'en er der mulighed for at kode på 3 forskellige niveauer. Det første niveau benytter blok kodning med grafiske illustrationer, så selv de helt mindste kan være med. Det andet niveau er et mix mellem grafisk og tekst kodning. Det sidste niveau anvender fuld tekst kodning, som lærer eleven omkring strukturen og syntaksen af professionel kodning inkl. Python sproget. Root lægger op til mange forskellige muligheder inden for alle fag.

Lån Root - Coding Robot på mitCFU:  som klassesæt  |  enkeltvis


 

Teknologiforståelsesprojekter 

cfu-teknologiforstaaelse-praktikernetvaerk

Igangværende

Praktikernetværket om teknologiforståelse

CFU tilbyder deltagere i netværket en række arrangementer, som kan være med til at klæde dig, din skole og jeres kommune på til at arbejde med teknologiforståelse - både konkret i undervisningen og som et indsatsområde. Vi samler lærere, ledere og konsulenter fra grundskoler og kommuner, der er interesserede i at arbejde med teknologiforståelse
cfu-DR-projekt-ULTRABIT

Igangværende

Projekt ultra:bit - skoleåret 2022-2023

Med ultra:bit kan eleverne udvikle deres teknologiske færdigheder. De skal gå fra at være storforbrugere af teknologi til selv at blive kreative skabere med brug af teknologi. Du har mulighed for at få en konsulent gratis med ud i din klasse, der gennem co-teaching vil understøtte dig i forløbet omkring ultra:bit og micro:bit.
Teknologiforståelse i folkeskolen

Inspiration fra projektet (2018–2021)

Teknologiforståelse i folkeskolen

46 skoler fordelt på 32 kommuner fra hele landet har været med til at udvikle materialerne, der blandt andet rummer inspiration og forløb til undervisningen i teknologiforståelse. På 23 skoler blev teknologiforståelse afprøvet som selvstændigt fag og på de resterende 23 skoler blev forsøget gennemført med teknologiforståelse integreret i fagene.

 

Portaler til Teknologiforståelse

Clio

Læs om

Teknologiforståelse | Clio

Gyldendal

Læs om

Teknologiforståelse | Gyldendal

Alinea

Læs om

Teknologiforståelse | Alinea

02

Kurser og arrangementer

Missing custom block.

Temadage, netværksarrangementer, årsplanlægningsdage, konferencer og inspirationseftermiddage. Viften af tilbud som Center for Undervisningsmidler arrangerer er bred.

Flyt kurset hjem på skolen

En del af kurserne kan med fordel rekvireres til gennemførelse hjemme hos jer selv, hvis I kan samle et tilstrækkeligt deltagerantal. Derved spares medarbejdernes transport og køretid. De kan også tilpasses, så de understøtter lige præcis jeres kompetence- og skoleudviklingsplaner.

Vi står til rådighed som samarbejdspartner for såvel kommuner, skoler, som teams, når det gælder særligt tilrettelagte forløb og skræddersyede temadage, pædagogiske arrangementer, udviklingsprojekter, målrettede kursusforløb m.m. i tæt samarbejde med jer.

Ring eller skriv til:


Kursusfolder2023-24

Oversigt over kurser

Kurser på CFU 2023-2024

Oversigt over vores kurser og arrangementer
Pernille Viuff

Kursussekretær

Pernille Viuff

Telefon: 7266 3312
E-mail: psvi@ucsyd.dk
03

Udvalgte læremidler du kan låne på CFU

Herunder finder du nogle særligt udvalgte læremidler fra Udlånssamlingen, som du kan låne på mitCFU ved at anvende dit UNI-login.

Dobot Robotarm og tilbehør

Teknologiforståelse

Dobot Robotarm

Tag virkelighedens industrirobotter med ind i klasseværelset. Dobot Robotarmen er en industrirobot i miniformat der kan mange af de ting en rigtig robot kan. Den 4 aksede robot kan gribe, fastholde, tegne og sortere, den kan derfor simulere mange af de processer en robot i industrien også foretager sig.
Podcaster

Teknologiforståelse

Podcaster

Lad eleverne gå multimodalt med deres projektprodukt. Med podcasteren kan du bringe eleverne lidt tættere på virkeligheden, som formidler. Med dette enkle device kan man inspirere eleverne ved at kunne lave samme gode kvalitet, som dem de lytter til,
04

Teknologiforståelsesteamet

Kontakt os gerne for rådgivning og vejledning. Vi hjælper dig videre i din og elevernes rejse i teknologiforståelse.


 

Merethe Haahr Francis (MHFR)

Merethe Haahr Francis

Pædagogisk konsulent

 

 


 

Portræt af Chris K Mienert (CKMI)

Chris Krogsøe Mienert

Pædagogisk konsulent

 

 


 

Portræt af Finn Faurbye (FFPA)

Finn Faurbye

Teknologikonsulent

05

Kontakt CFU

CFU's åbningstider

Alle skoledage:

  • Mandag - Torsdag: 8:00-16:00
  • Fredag: 8:00-13:00

Besøg os i informationssamlingen, hvor vi har et eksemplar af næsten alle de boglige læremidler, du kan købe fra forlagene. Hvis du vil, kan du låne et eksemplar med hjem. Du kan også se et eksemplar af mange af de læremider, du kan låne i klassesæt.

    Informationssamlingen er åben alle skoledage og du er meget velkommen til at besøge os i vores åbningstid.

    Du finder os i både Esbjerg og Haderslev på følgende adresser:

    • Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø
    • Lembckesvej 7, 6100 Haderslev

     

    Udlånssamlingen

    Langagervej 5B, Jels
    6630 Rødding

    Få hjælp til dit lån

    Lån læremidler til din undervisning i mitCFU og få dem bragt ud til dig på skolen. I vores udlånssamling har vi mange forskellige typer læremider, som spænder over fysiske læremidler i klassesæt til e-bøger og tv-udsendelser fra CFU Film & TV.

    Vi hjælper dig med alt omkring dit lån af læremidler på CFU: Har du ikke fået leveret, det du har bestilt, eller har du brug for hjælp til at forlænge et lån, så kontakt os. Vi kan også hjælpe, hvis du ønsker at tegne abonnement på CFU Film& TV, hvis du har problemer med dit lån af e-bøger eller streaming af tv-udsendelser.

    06

    Nyhedsbrev

    Du kan tilmelde dig CFUs nyhedsbrev, hvor du kan markere interesseområdet Teknologiforståelse, så får du en nyhedsmail en gang i mellem.