Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
 • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

en mikrocomputer til eleverne på mellemtrinnet

Teknologiforståelse

ULTRA:BIT

CFU er med i det landsdækkende DR projekt ULTRA:BIT. Projektet er støttet af Industriens Fond. Med Ultra:bit kan eleverne udvikle deres teknologiske færdigheder. De skal gå fra at være storforbrugere af teknologi til selv at blive kreative skabere med brug af teknologi.

01

Hvad er ULTRABIT projektet?

Hvad er ultra:bit projektet?

 • ultra:bit er en storstilet fælles lærings- og undervisningsindsats udviklet af DR i samarbejde med Center for Undervisningsmidler Danmark samt store dele af undervisningsverdenen støttet af Industriens Fond. Fra 2021 deltager også det nationale naturfagscenter Astra. 
 • ultra:bit startede i 2018 og fortsætter til 2023.
 • Indsatsen består af en kombination af DR-børneindhold, læringsevents og en hel række undervisningstilbud fra aktører i undervisningsverdenen.

Formålet med ultra:bit er at udvikle elevernes teknologiske færdigheder. De skal gå fra at være storforbrugere af teknologi til selv at blive kreative skabere med brug af teknologi.

 

Ultra:bit version 1-2-3

Ultra:bit 1 (2018 - 2019)

Allerede i 2018 gik startskuddet for 4. klasserne i projektet, og over 90 % af alle landets skoler arbejdede med micro:bit på 4. årgang. I den første runde var det meningen at hver elev fik sin egen micro:bit. 4. årgang (2018-2019) blev kaldt "Årgang Ultra:bit"

Ultra:bit 2 (2019-2020)
Projektet blev udvidet til at omfatte hele mellemtrinnet og var stadig et gratis tilbud til skoler med 4.-5. og 6.  klasser i skoleåret 2019-20. I Ultra:bit 2 var det de tilmeldte skoler, der fik micro:bitsene i nogle kasser. De kunne så på skift bruges af de klasser, der ville arbejde med dem. Det er skolens der selv styrer hvordan microbitsene bliver lånt/booket.

Ultra:bit 3 (2021-2023)
Projektet blev udvidet til også at omfatte 7. - 8. klasse. Skoler der har været tilmeldt tidligere får ikke flere micro:bits, men skal bruge dem skolen allerede har fået. Nye (ikke tidligere tilmeldte) skoler vil få leveret microbits. 

 

Find mere information om projekt ultrabit på:

 

02

Kurser

På CFU holder vi en række kurser i teknologiforståelse, både med brug af BBC micro:bit, men også andre teknologier er i spil.

Se hele vores udbud af kurser her TEKNOLOGIFORSTÅELSE

03

Arrangementer

Ultra:bit LIVE

ultrabit live
ultrabit live

Skab et superdyr med BBC micro:bit eller Scratch, og deltag samtidig i ultra:bits konkurrence og læringsevent 'ultra:bit LIVE' med Sofie Østergaard. Her skal I indsamle viden om danske dyr, sammensætte forskellige dyrs egenskaber på nye måder og bringe jeres dyr til live ved hjælp af kreativitet, kodning og teknologi. Sofie Østergaard kårer de ultimative superdyr, som vinder vilde præmier til klassen. På læringseventen kommer I til at dyste med klasser over hele landet i sjove dueller med fokus på kodning, kreativitet og danske dyr.

Læs mere og tilmeld jer her: Ultra:bit LIVE

04

Ressourcer - Forløb - Opgaver - Inspiration

Lån micro:bits og udstyr hos CFU

Har du brug for flere micro:bits til et større projekt? Vil du gerne tilslutte motorer eller sensorer til din microbit?

Forløb og opgaver

Her en oversigt over steder, hvor du kan finde forløb, opgaver og inspiration til brugen af BBC micro:bits i undervisningen

Inspiration til dine elever

05

Hjælp!

Har I udfordringer med Ultrabit?

Firmware

De udleverede Ultrabit poser indeholder en BBC micro:bit, der ikke har den nyeste firmware installeret. Skolens it-vejleder kan nemt opgradere jeres micro:bits. Den seneste opgradering retter en fejl i forbindelse med Bluetooth forbindelse til mobiler og tablets, fx iPads.

Support

Find svar på mange tekniske spørgsmål på microbittens engelske supportside: support.microbit.org

06

Nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig CFUs nyhedsbrev, hvor du kan markere interesseområdet teknologiforståelse, så får du en nyhedsmail en gang i mellem.

07

Konsulenterne

Hvem kan du møde på vores kurser?


Nada Meri Pedersen

portræt af Nada M Pedersen

Pædagogisk konsulent

 

 


Chris Krogsøe Mienert

Portræt af Chris K Mienert (CKMI)

Pædagogisk konsulent

 

 


Tina Skivild

Tina Skivild

Pædagogisk konsulent

 

 


Finn Faurbye

Portræt af Finn Faurbye (FFPA)

Teknologikonsulent