Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning

Efter- og videreuddannelse

Master-, diplom- og akademiuddannelser, fagmoduler, kurser og temadage

Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning

01. Vælg område02. Vælg uddannelse

03. Vælg modul/kursus

04. Tilmeld

Bliv professionel vejleder af børn, unge og voksne

 • Lær at anvende vejledningsmetoder og redskaber 
 • Lær at vurdere vejledningsindsatser og vælge  relevante løsningsmodeller.
 • Bliv klædt på til tværfagligt samarbejde omkring vejledningsforløb.

Hjælp børn, unge og voksne med at finde fodfæste i uddannelsessystemet eller arbejdslivet. 

Når mange døre står åbne, kan det være svært at vælge . Det er her den professionelle vejledning kommer ind i billedet.

På uddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning lærer du at anvende vejledningsmetoder og redskaber, så du kan tilrettelægge og gennemføre vejledningsaktiviteter, herunder håndtere manglende motivation og læringsmodstand. Du vil blive klædt på til at kunne varetage vejlederrollen i det tværprofessionelle samarbejde.  

Du vil få overblik over uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, og du vil få indblik i vejledningens samfundsmæssige betydning, så du bliver i stand til at vurdere og diskutere vejledningsindsatser. 

Det kan du bruge en diplom i uddannelses, erhvervs- og karrierevejledning til

Hør hvad Tanja Skøtt, UU-vejleder i Kolding Kommune, har fået ud af at læse en Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning (DUEK)

Fakta om uddannelsen

 • Type : Diplomuddannelse
 • ECTS : 60
 • Økonomi : Egenbetaling
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år
 • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
 • Beliggenhed : Typisk på vores campus i Kolding 

Sådan sammensætter du en diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning

Diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Uddannelsen består af 3 obligatoriske moduler , 2-3 valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche. Du kan vælge valgmoduler uden for uddannelsens område – dog højst 15 ECTS

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning længere nede på denne side.

Digital DUEK - når du vil læse online

Som den eneste professionshøjskole udbyder vi en digital vejlederuddannelse. Vi kalder den digital DUEK.

Undervisningen foregår hovedsageligt online, men du bliver ikke overladt til dig selv. Du indgår i et fællesskab med andre studerende på modulet og samarbejder i et forpligtende fællesskab med andre om at løse opgaverne. Der indgår 2-3 fremmødedage, hvor den første er en opstartsdag, og de øvrige er opsamlingsdage. Denne form kaldes Blended learning.

Du vil møde en struktureret undervisning med stor variation. Der vil indgå bl.a. undervisningsvideoer, powerpoints med tale, mange forskellige opgavetyper og digitale diskussioner. Underviserne er til stede på 'Its learning' med jævne mellemrum for at give feedback og feedforward.

Kontakt os for at høre mere om muligheden for onlinestudie på diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning.
Du kan læse mere om undervisningsformen i folderen Blended learning.
 

Praktiske informationer

Adgangskrav på diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning

For at komme ind på diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.
 

 

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning. De obligatoriske moduler vil altid blive gennemført som almindelig undervisning med fremmøde.

Modul 1: Vejledning og vejleder

ECTS: 10

Læs mere

Modul 2: Vejledning og individ

ECTS: 10

Læs mere

Modul 3: Vejledning og samfund

ECTS: 10

Læs mere

Afgangsprojekt, Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning

ECTS: 15

Læs mere

Valgfrie moduler

Nedenfor finder du de valgfrie moduler, du har mulighed for at tilmelde dig på Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning.

Der er ingen moduler, der matcher dine valg

Har du nogle spørgsmål?

Grethe Fogh Nielsen

Faglig leder, Videreuddannelsen

Grethe Fogh Nielsen (GFNI)

Grethe er faglig leder for videreuddannelse indenfor vejledning til f.eks. studievejledere og UU-vejledere, og indenfor beskæftigelse til f.eks. socialrådgivere, jobcentermedarbejdere og konsulenter.

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder.