Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Efter- og videreuddannelse

Diplom- og akademiuddannelser, fagmoduler, kurser og temadage

Fleksibel diplom

Skab din egen faglige profil

  • Skræddersyet uddannelsesforløb, som er tilpasset dine ønsker til en relevant videreuddannelse. 
  • Frihed til at vælge moduler fra forskellige uddannelsesretninger.

Vil du skræddersy din egen diplomuddannelse af de mange forskellige udbudte moduler fra UC SYD?

Med en Fleksibel diplom har du frie hænder til at vælge en særlig sammensætning af moduler til at skabe en relevant videreuddannelse for dig. Du skal sammensætte modulerne, så du har mindst 30 ECTS point fra ét fagligt område.

Vil du for eksempel kombinere moduler fra den pædagogiske diplomuddannelse med moduler fra den sundhedsfaglige diplomuddannelse eller diplom i ledelse, så er det muligt.

En Fleksibel diplom giver dig ret til at bruge betegnelsen Diplom med efterfølgende angivelse af uddannelsens hovedemne i parentes.

Fakta om uddannelsen

  • Type : Diplomuddannelse
  • ECTS : 60
  • Økonomi : Egenbetaling
  • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år
  • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
  • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg

Sådan sammensætter du en Fleksibel diplom

Fleksibel diplom er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Når du sammensætter en fleksibel diplomuddannelse laver du en personlig uddannelsesplan i samarbejde med studievejlederen. Uddannelsen består af de moduler, du vælger, hvor hovedvægten af modulerne skal være fra samme fagområde. Diplomuddannelsen bliver afsluttet med et afgangsprojekt. De valgte moduler skal udgøre 60 ECTS-point tilsammen.

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Fleksibel diplom tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig. 

I samarbejde med studievejlederen laver du en personlig uddannelsesplan. Du skal tilmelde dig et modul ad gangen.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. 

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på Fleksibel diplom.

Praktiske informationer

Adgangskrav på Fleksibel diplom

For at komme ind på Fleksibel diplom på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter Fleksibel diplom mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
 

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

Har du spørgsmål? Kontakt os

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.