Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Psykolog- og socialfaglig hjælp til studerende fra Studenterrådgivningen

Coronakrisen udfordrer mange studerende. Derfor står Studenterrådgivningen klar til at hjælpe.

Coronakrisen udfordrer mange studerende. I Studenterrådgivningen har vi udviklet en række tilbud, der direkte og umiddelbart kan hjælpe dig som studerende med at håndtere de væsentligste udfordringer. Studenterrådgivningen tilbyder selvfølgelig stadig sine normale rådgivningstilbud. Læs mere her.

Tre udfordringer forstærkes særligt af coronakrisen 

Studenterrådgivningen har identificeret tre udfordringer, der særligt forstærkes af Coronakrisen, og som kan påvirke de studerendes studieadfærd og mentale sundhed negativt.

Det drejer sig om:

 1. Problemer med at strukturere hverdagen, finde motivation og mentalt overskud til at fokusere på studiet, hvilket kan komme til udtryk i form af overspringshandlinger, undgåelsesadfærd eller overlæsning.
 2. Følelse af isolation og afkobling fra medstuderende, som kan give sig udslag i følelser af ensomhed, ligegyldighed og afmagt.
 3. Overdrevne bekymringstanker som følge af uvished om fremtiden ift. den enkeltes konkrete studiesituation eller privatliv, der kan føre til negative tankespiraler og lægger beslag på energi og opmærksomhed.

Studenterrådgivningen står klar til at hjælpe

Studenterrådgivningen har på baggrund af udfordringerne udviklet tilbud, der kan hjælpe dig som studerende.

Online studiefællesskab
Her møder den studerede en af SRGs rådgivere og andre studerende, og får hjælp til at håndtere udfordringer, der forhindrer en god studiehverdag. Det kan både være i for-hold til motivationsproblemer, overspringshandlinger eller overlæsning. Online studiefællesskabet er tilgængeligt efter behov – indledningsvist hver mandag, onsdag og fredag fra kl. 09.00-12.30.

Telefonrådgivning
Vi åbner vores telefoner for rådgivning og tilbyder en individuel samtale om det, der tynger de studerende. Studerende kan bestille tid hver dag mellem 9-12. Telefonrådgivningen er tilgængelig efter behov – indledningsvis hver mandag, onsdag og fredag mellem kl. 11-12.

Chat
SRG har oprettet en chatfunktion, der kører efter behov – indledningsvist alle hverdage fra kl. 13-15. Her vil de studerende kunne chatte i plenum eller enkeltvis med en rådgiver. De studerende vil også have mulighed for at møde andre studerende i samme situation som dem selv og udveksle erfaringer med hinanden

Online workshop
Vi afholder workshops om stress, perfektionisme og eksamensmestring og har et særligt fokus på, hvordan en studietid under coronakrisen påvirker oplevelsen af udfordringer og vilkårene for at håndtere dem. Tidspunkt for afvikling fremgår her.

Hjemmeside
srg.dk har vi lavet en særlig hjælpeside, hvor de studerende kan finde forskellige råd til særligt coronarelaterede udfordringer. De eksisterende råd vil løbende blive udbygget – bl.a. med videoer, der giver vejledning i håndteringen af relevante problematikker.

Studenterrådgivningen tilbyder selvfølgelig stadig sine normale rådgivningstilbud. Læs mere her.

Corona-hverdagen på UC SYD

Når vi ikke kan mødes på campus, så lad os mødes online. Få inspiration, opdateringer og nyheder fra medarbejdere og studerendes corona-hverdag.

Følg også seneste nyt om coronasituationen lige her.