Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Tre mindfulness-øvelser fra psykologen

Har du brug for at slappe af, give slip og flytte fokus? Find roen med disse tre mindfulness-øvelser.

Mindfulness-øvelse: Bodyscan-meditation

Varighed ca. 30 min

En bodyscan-meditation træner dig i at fokusere på én ting ad gangen, at udvide dit fokus, give slip og flytte fokus til et andet sted.

Mange synes, at øvelsen er meget afslappende – nogen falder sågar i søvn. Det er ikke formålet med øvelsen, men naturligvis er det helt ok at falde i søvn – måske er du træt! Det handler om IKKE at bedømme og vurdere sig selv, men have en venlig, ikke-dømmende tilgang.

Du skal finde dig et roligt sted, hvor du er lidt uforstyrret (hvis der er andre i lokalet, kan du invitere dem med til at deltage i øvelsen – store børn kan sagtens være med).

Læg dig på ryggen, tag et tæppe over dig. Lad armene ligge ned langs kroppen, håndfladerne vender opad. Benene ligger let adskilte og fødderne tipper lidt væk fra hinanden. (Det er den optimale stilling, men måske har du smerter eller andet, så du er nødt til at justere på stillingen. Tag evt. en pude under knæene).

Lyt så til instruktionen nedenfor.

OBS – øvelsen slutter med 3 klokkeslag. Det 2. klokkeslag er blevet lidt højt - men så bliver du da vågen.

Åben lydfilen her

Mindfulness-øvelse: Siddende meditation med fokus på åndedrættet

Varighed 10 min.

Dette er en øvelse, hvor du træner dig i at holde opmærksomheden på åndedrættet.

Naturligvis kommer der altid tanker i vores sind! Men prøv at se sådan på det: tanker er bare psykiske fænomener, der kommer og går, uden vi har den helt store indflydelse på dem. De er der bare, men vi behøver ikke følge tanken! Bare registrer den! (Ja det er sværere, end man lige regner med).

Forestil dig, at du kunne se dine tanker på et stort lærred. Forestil dig, at det så ud ligesom, når du kigger på himlen, og der er forskellige skyer, der sejler forbi. Sådan er tankerne også! Det sejler forbi på lærredet, som skyer. Kommer ind i vores opmærksomhed/bevidsthed, men glider ud igen. Lad os træne i bare at iagttage dem uden at gå ind i tanken. Så hver gang der kommer en tanke, der tager al opmærksomheden, flytter vi opmærksomheden tilbage til åndedrættet. Det er enkelt nok, men det kræver daglig træning.

Sæt dig godt til rette på en stol. Med rank ryg, lang nakke og det øverste af issen peger op mod loftet. Lad skuldrene være afslappede. Begge fødder i gulvet, armene hviler på lårene og håndfladerne kan evt. vende opad.

Følg nu bare instruktionen og husk at første gang er altid lidt underlig.

Efter øvelsen: spørg dig selv: ”hvad lagde jeg egentlig mærke til?”

Åben lydfilen her

Mindfulness-øvelse: 3-2-1

Sæt dig godt til rette på stolen. Begge fødder på gulvet, rank ryg, afslappede skuldre, lang nakke. Du kan have åbne øjne eller lukke øjnene. Armene hviler på lårene, vend gerne håndfladerne opad, hvis muligt, og så dan et lille smil, mens øvelsen foregår.

Øvelsen har til formål at gøre/sanse én ting ad gangen og iagttage det, der sker.

Åben lydfilen her

Corona-hverdagen på UC SYD

Når vi ikke kan mødes på campus, så lad os mødes online. Få inspiration, opdateringer og nyheder fra medarbejdere og studerendes corona-hverdag.

Følg også seneste nyt om coronasituationen lige her.