Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

COVID 19 og dine sundhedskompetencer, dit helbred og tanker

En undersøgelse om oplevet stress og belastninger, håndtering af sundhedsrelaterede oplysninger på internettet og dit helbred.

En undersøgelse om studerendes helbred under corona-krisen

På baggrund af den aktuelle hastige forandring i samfundet som følge af corona-virus, er der meget information tilgængeligt på internettet om den aktuelle udbredelse, diagnose, behandling, beskyttelsesforanstaltninger og om aktiv forebyggelse. På denne baggrund foretager vi en undersøgelse blandt studerende på University Colleges og Erhvervsakademier i Danmark, som handler om deres oplevelse af de forandringer krisen medfører, herunder håndteringen af digital sundhedsinformation i forhold til deres helbred.

De fleste af undersøgelsens spørgsmål er en del af en stor international survey (HLS-COVID 19), der gennemføres blandt studerende i mere end 20 lande. Der er spørgsmål, som handler om de studerendes livssituation, oplevelse af information om corona-virus og hvordan de forstår og håndterer den, deres helbred og til sidst et par spørgsmål om mening med livet i corona-krisen.

Ung mand sidder ved computeren og ser eftertænksom ud
'

Resultater fra undersøgelsen

Så snart vi begynder at have resultater fra undersøgelsen, kan du finde dem her.

Mere viden

International undersøgelse

De fleste spørgsmål fra undersøgelsen er en del af en stor international survey (HLS-COVID 19), der gennemføres blandt studerende i mere end 20 lande.

Videnstema om social ulighed og sundhedskompetencer

Er du interesseret i mere forskning om sundhedskompetencer? UC SYDs forskningsafdeling forsker bl.a. i social ulighed ift. sundhedskompetencer.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.

Heidi Klakk

Docent

Heidi Klakk Egebæk (HKEG)

Ekspert i børn og sundhed, epidemiologi og folkesundhed.

Heidi er docent for Forskningsprogrammet sundhedsfaglig praksis, der går på tværs af alle sundhedsuddannelserne på UC SYD

Carsten Kronborg Bak

Adjunkt

Carsten Kronborg Bak (CKBA)

Ekspert i fattigdom og social eksklusion, udsatte voksnes sundhed, udsatte boligområder, social ulighed og sundhedskompetencer.