Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Praktiske informationer om Efter- og videreuddannelse

Her finder du informationer du skal være særligt opmærksom på

Bliv klogere på ansøgningsproces, betaling, framelding og studiestart, når du skal på efter- og videreuddannelse

 

Sådan tilmelder du dig

Du tilmelder dig et akademimodul, diplommodul, kursus eller konference via ansøgningsportalen nemStudie.dk, som vi linker til under den enkelte aktivitet på vores hjemmeside. Når du ansøger via nemStudie, er det vigtigt, at du har relevant dokumentation klar samt eventuelle betalingsoplysninger på din arbejdsgiver – herunder EAN- og P-nummer.

Kommunikationen mellem dig og UC SYD i ansøgningsperioden foregår via nemStudie på din ansøgning. Det er derfor vigtigt, at du tjekker nemStudie jævnligt for meddelelser.

Vi optager studerende efter 'først til mølle' princippet, så hvis du vil være sikker på en plads på det modul, du søger om adgang til, skal du sende din ansøgning afsted i god tid før ansøgningsfristen.

Få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse

Læs mere om muligheden for at søge 10.000 kr årligt til videreuddannelse. Pengene dækker deltagerbetalingen på offentligt godkendte akademi- og diplomuddannelser.

Adgangskrav

Adgangskravene på vores moduler er afhængige af, om det er et akademi- eller diplommodul.

Opfylder du ikke adgangskravene, har du mulighed for at søge om en realkompetencevurdering.

Tilmeldingsfrister

Størstedelen af vores uddannelsesaktiviteter har en tilmeldingsfrist d. 1. december og 1. juni. Dog udbyder vi også moduler med andre tilmeldingsfrister. Du finder den præcise tilmeldingsfrist under det enkelte modul på vores hjemmeside.

Hvis et modul ikke har modtaget nok tilmeldinger, kan tilmeldingsfristen blive udskudt. I disse tilfælde får du en meddelelse herom i nemStudie efter tilmeldingsfristen på aktiviteten. Er der ledige pladser på vores aktiviteter, modtager vi også tilmeldinger tæt på studiestart.

Studiestart

Når du er optaget, modtager du en optagelsesbesked via ansøgningsportalen nemStudie. I optagelsesbeskeden indgår der relevante informationer om din studiestart herunder bl.a. info om, hvordan du modtager dit studielogin samt hvilke platforme, du skal anvende under uddannelsesforløbet. Det er derfor vigtigt, at du læser optagelsesbeskeden.

Inden studiestart sender vi en faktura til dig eller din arbejdsgiver alt efter, hvem du har angivet som betaler. Når fakturaen er betalt, har du ret til at deltage i undervisningen, få vejledning, gå til eksamen og deltage i studiestøttende aktiviteter.

Framelding

Din deltagelse i undervisningen sker under forudsætning af, at du har betalt deltagergebyret rettidigt. Møder du ikke op til undervisningen, eller afbryder du din uddannelse, yder UC SYD ingen tilbagebetaling. Du kan heller ikke gemme betalingen til et senere modul

Din tilmelding er bindende fra optagelsestidspunktet. Hvis du undtagelsesvis bliver nødt til at framelde dig inden startdatoen på modulet, skal det ske skriftligt og med begrundelse. Du vil dog i den forbindelse blive opkrævet et administrationsgebyr på 1000 kr.

Dine persondata som studerende 

Her kan du læse mere om hvordan vi behandler og beskytter dine persondata i forbindelse med dine studier på UC SYD.

Behandling af persondata for studerende ved EVU

Hvornår ligger undervisning og eksamen?

På hjemmesiden under hvert modul, kan du finde datoer for undervisning og for eksamen. I udgangspunktet begynder efterårssemestret i starten af september og forårssemestret begynder i starten af februar.

Udgifter til bøger og materialer

Når du er tilmeldt et modul, får du adgang til en litteraturliste via læringsplatformen ItsLearning. Så udover betaling for modulet, skal du regne med udgifter til bøger og andet skriftligt materiale. Det er forskelligt fra modul til modul, men det vil typisk ligge mellem 700 og 1000 kr. pr. modul.

Kontakt os

Har du spørgsmål til din efter- og videreuddannelse, skal du være velkommen til at kontakte os på tlf. 7266 3387.

Få studievejledning

Du får vejledning til dit valg af uddannelse og svarene på nogle af de typiske spørgsmål.

Se vores udbud af efter- og videreuddannelser

Find din næste uddannelse, modul, kursus eller konference og tilmeld dig nu.