Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning

Boglancering

Sted: Campus Kolding, Dyrehavevej 116

Skrivning på mellemtrinnet

Karina Kiær og Minea Neigaard fra UC SYD har udgivet læremidlet SkriveSituationer i samarbejde med Gyldendal. Kom og deltag i boglanceringen tirsdag d. 25. juni kl. 15.30-17.00 og få et gratis eksemplar med hjem af 'SkriveSituationer'.

Type: Konference

Hvornår: 25. juni 2019, kl. 15.30 - 17.00

Tilmeldingsfrist: 18. juni 2019

Lokation: Campus Kolding Dyrehavevej 116 6000 Kolding

Tilmeld dig her

SkriveSituationer er et nyt læremiddel til mellemtrinnet, som lægger op til en skriveundervisning, hvor eleverne bruger skrivning til at kommunikere til udvalgte modtagere i en bestemt situation. Eleverne stilladseres undervejs af skriveformål, skriveordrer, skriverammer og refleksionsspørgsmål, og de lærer at give og modtage feedback som SkriveMakker. Det er materialets ambition at styrke elevernes skrivelyst gennem et projektinspireret forløb og udvikle dem som skrivere.

Når elever skal udvikle sig som skrivere, kan det være motiverende for dem, at de kan få øje på tekstens anvendelse i virkeligheden, og derfor er skriveformålet en problemstilling, som eleverne skal være med til at løse. Læremidlets ambition er, at eleverne får øje på de mange forskellige situationer, hvor skrivning bruges og finder sted. I alle jobs og i mange hverdagssituationer gør vi brug af skrivning, så hensigten om at gøre eleverne til kompetente skrivere tjener et større perspektiv, nemlig at sørge for, at alle elever på lige fod kan deltage som demokratiske borgere i et samfund med en stærk skriftkultur.

Oplægget vil med udgangspunkt i SkriveSituationer introducere til den norske skriveforsknings begreber skriveformål, skriveordrer, skriverammer og skrivemakker indenfor skrivning på mellemtrinnet. 

Gyldendal er vært for kaffe og kage.