Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

UC SYD

Efter- og videreuddannelse

Temadage i Socialpleje og psykiatri

Kom med til temadage om sundhedsjura, kommunikation og rehabilitering i sundhedssektoren

Udbyder: Konference

Lokation: Odense, Vejle, Esbjerg eller Aabenraa

Læs mere og tilmeld dig her

Hvilken rolle har lovgivningen for det rehabiliterende arbejde blandt sundhedsprofessionelle? Og hvilken betydning har det at opnå mere viden om sårbare patienters sundhedskompetencer?

I disse år tales der ofte om bruger- og borgerinddragelse, patientcentreret behandling og deltagerstyring, og borgernes eget ansvar for sundhed har stadig større fokus i den danske sundhedssektor og i den internationale sundhedsdiskurs. Det stiller flere og større krav til den enkelte borgers kompetencer om at kunne varetage en autonom og ansvarlig rolle i sundhedsfremme, forebyggelse, rehabilitering, pleje og behandling.

Samtidig er kompleksiteten i det teknologiske og højmoderne sundhedsvæsen med en øget mængde information og debat om sundhed i det offentlige rum med til at gøre evnen til at forstå og navigere til en betydelig kompetence.

Sundhedskompetencer (health literacy) omhandler borgernes/patienters individuelle kompetencer til at finde, forstå, vurdere og anvende sundhedsinformationer i deres hverdagsliv og i kontakter med sundhedsvæsenet og sundhedsprofessionelle.

Sundheds- og sociallovgivningen sætter rammer og udtrykker en række intentioner for professionernes arbejde i psykiatrien. Men hvordan påvirker det professioners dømmekraft og evidens på området? Og er der plads til at tage tilstrækkeligt højde for sårbare borgeres sundhedskompetencer?

Kom med til temadage i Socialpleje og psykiatri, hvor du kan blive klogere på netop disse problemstillinger.

Tid og sted

Odense: 28. oktober 2020
Vejle: 3. november 2020
Esbjerg: 18. november 2020
Aabenraa: 19. november 2020

Læs mere og tilmeld dig

Læs mere om temadagene og tilmeld dig her.