Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Lærer med idrætsprofil

Brænder du for idræt og sundhed, og vil du gøre en forskel for børn og unge? 

Bliv lærer med fokus på idræt og sundhed

På uddannelsen vil du blive klædt på til at blive en god idrætslærer. Idræt bliver omdrejningspunktet for store dele af undervisningen, praktikken og projekter gennem alle fire år, som uddannelsen tager.

Du vil få mulighed for at udvikle din viden og dine egne færdigheder inden for både boldspil, leg, dans, bevægelse og udtryk, redskabsaktiviteter, atletik, udeliv og aktiviteter i og på vand.
 
Samtidig får du viden om idræt og inklusion, idrætskultur og værdier, idræt og aldersrelateret træning, anatomi og fysiologi, kost, innovation og et væld af nye og gamle idrætsaktiviteter, der afprøves og reflekteres over i praksis og teori.
 
På idrætsprofilen vægter vi samarbejdet med lokale skoler med idrætsprofiler, idrætsorganisationer og idrætsforeninger højt, og du vil blive en del af et idrætsfællesskab, hvor det faglige og sociale går hånd i hånd.

Din idrætsprofil vil desuden blive suppleret med et eller to øvrige undervisningsfag, som vil give dig kompetence i undervisning i andre fag også. Se alle undervisningsfag her.

Fremtidige job med en idrætsprofil

Med en idrætsprofil kommer du til at hæve barren for, hvad der er muligt inden for undervisning af børn og unge i idræt i skolen. Du får kompetencer, som kan bruges på den lange bane i en fremtidig karriere med undervisning i idræt som omdrejningspunkt. Det kan primært være som idrætslærer i folkeskolen, på privat- eller friskoler med særlige idrætslinjer, på idrætsefterskoler og idrætshøjskoler, eller måske som ansat i idrætsorganisationer, kommunale idrætsprojekter, skolesportsprojekter mm.

Praktik

Under uddannelsen er du i praktik i idræt i tre perioder. Minimum en af perioderne kan være i en specialpraktik i en skole med en særlig idrætsprofil og med mulighed for tilknytning til f.eks. en idrætsforening.

Idrætsprofil eller idræt som undervisningsfag?

Hvis du ikke ønsker at tone din læreruddannelse med en idrætsprofil, så kan du naturligvis også vælge idræt som et almindeligt undervisningsfag. 

Adgangskrav for læreruddannelsen

Du skal opfylde de samme adgangskravkrav, som der er til den almindelige læreruddannelse og til de undervisningsfag, du vælger. Her kan du læse mere om adgangskravene til læreruddannelsen og de forskellige undervisningsfag, ansøgningsfristerne for kvote 1 og kvote 2 og så videre.  

Sådan søger du

Vil du søge ind på læreruddannelsen i Esbjerg med fokus på idræt og sundhed, kan du gøre det herunder. Når du klikker på knappen, bliver du sendt videre til optagelse.dk, hvor ansøgningen sker igennem.

Har du spørgsmål?

Du kan spørge os om alt lige fra optagelse, SU, udfyldelse af din ansøgning til valg af studie. Vi hjælper dig gerne.