Gå til hovedindhold

Forebyggelse, klassificering og behandling af tryksår (Seminar)

UC SYD Videreuddannelse

Type: Kursus

Uddannelse: Kurser i Sundhed og psykiatri

Tilmeld

Få opdaterede, specialiserede kompetencer til at vurdere, behandle og forebygge forskellige onkologiske sår og tryksår i din daglige praksis  

Tryksår og onkologiske sår kræver en stor faglig viden og kompetencer til at iværksætte de rette handlinger og behandling. Det får du på dette kursus, hvor du blandt andet får gennemgået fysiologi og epidemiologi af nogle af landets førende eksperter inden for tryksår. 

Din undervisning på kurset består af en kombination af teoretiske oplæg, gruppearbejde og workshops. Du vil få udviklet en kombination af teoretisk forståelse og praktiske færdigheder. Der er samtidig fokus på erfaringsudveksling og dannelse af netværk for at styrke det faglige niveau og videndelingen inden for sårbehandling.  

Det får du indsigt i på dette kursus:  

  • Hvordan du forebygger og behandler tryksår i din praksis som sundhedsprofessionel. 
  • De strategier, du kan anvende for at få det bedste samarbejde i arbejdet med patienter med onkologiske sår og andre palliative behov samt patienter i risiko for eller i besiddelse af tryksår. 
  • Opdatér din faglige indsigt i fysiologi og epidemiologi og styrk dermed dine handlekompetencer i forhold til behandling og forebyggelse af tryksår. 

Kurset udbydes som et af vores Kurser i sundhed og psykiatri.

Hvem henvender kurset sig til? 

Kurset er for dig, der arbejder som sundhedsprofessionel og selvstændigt behandler patienter med tryksår i kommuner, sygehusafsnit, ambulatorier, skadestuer, lægepraksis o.lign. 

Adgangskrav

For at følge kurset skal du have en mellemlang videregående sundhedsfaglig uddannelse samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført uddannelse. 

Det står der om kurset

Formål 

At deltagerne, gennem integration af praksiserfaring og en udviklingsbaseret tilgang, videreudvikler de faglige kompetencer i behandling af patienter/borgere med sår. 

Indhold 

  • Opdatering af faglig viden til at styrke forståelse og faglige handlekompetencer til at forebygge og behandle tryksår. 
  • Fysiologi og epidemiologi. 
  • Vurdering og klassifikation af tryksår. 
  • Vurdering af strategier, der kan fremme effektfuldt samarbejde mellem sundhedsprofessionelle, som arbejder med patienter med onkologiske sår og andre palliative behov samt patienter i risiko for eller i besiddelse af tryksår.