Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning

Håndværk og design på mellemtrinnet & valgfag - arbejde i friskfældet træ

UC SYD Videreuddannelse

Udbyder: Kursus

Uddannelse: Kurser i håndværk og design/sløjd

ECTS: 3,75

Tilmeld

Lær at bruge frisk træ i undervisningen i håndværk og design 

I mange skolers værksted står der en eller flere drejebænke og arbejdet ved drejebænken er også fremadrettet et kernefagligt område af faget Håndværk og design i Folkeskolen. Elever må anvende trædrejebænken fra 6. klasse, og muligheden for at arbejde med drejebænken til enkle drejeopgaver på mellemtrinnet og i overbygningens valgfag, giver mulighed for at udvikle arbejdet med fagets progression, og samtidig give inspiration til elevernes læring og engagement i faget.

På kurset får du erfaringer med materialet træ og lærer forskellige træsorters muligheder og begrænsninger at kende gennem arbejdet ved trædrejebænken. Herunder får du kompetencer og inspiration til at inddrage arbejdet ved drejebænken og især langs-drejning i faget Håndværk og designs sidste fase på mellemtrinnet og i overbygningens valgfag i Håndværk og design.

Det lærer du på kurset:

  • Det grundlæggende arbejde ved trædrejebænken og håndværksområdet vil blive introduceret gennem enkle drejeopgaver i langs-drejning som f.eks. lysestager, svampe, pizzarulle, værktøjshåndtag, spillebrikker m.v.
  • Der vil blive arbejdet i såvel vådt som tørt træ, ligesom den tilhørende materialelære vil blive behandlet.
  • Der vil blive arbejdet med, hvordan trædrejebænken og trædrejning kan indgå i deciderede designopgaver, hvor hele eller dele af opgavens løsning udføres ved hjælp af drejebænkens muligheder. F.eks. designopgave med temaet lamper, insekter, ”det hele går i fisk” eller ”bord dæk dig”.
  • Risiko og sikkerhed herunder slibning af værktøj indgår i kurset.

Enkeltfaget er en del af Sløjdlæreruddannelsen – Almen uddannelse i sløjd, men kan også tages selvstændigt.