Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Håndværk og design på mellemtrinnet & valgfag - smuk, smukkere, smykket – smykker i alverdens materialer

UC SYD Efter- og videreuddannelse

Udbyder: Kursus

Uddannelse: Kurser i håndværk og design/sløjd

ECTS: 3,75

Tilmeld

Kursets formål

At få ideer, inspiration og tilegne sig håndværksmæssige færdigheder og kompetencer til at inddrage værkstedsarbejde med smykkedesign og fremstilling af smykker på alle niveauer i sløjd, håndværk og design og værkstedsundervisning såvel i folkeskolen som i andre skoleformer.

Indhold

Arbejdet med selv at designe og fremstille smykker er et oplagt tema i en undervisningssammenhæng med børn og unge– i dag måske mere end nogen sinde – fordi børn og unge meget tidligt, ofte ubevidst, eksperimenterer med selviscenesættelse og kroppens sprog og signaler i f.eks. mode, tøj og smykker. Smykkearbejdet kan være med til at gøre dem bevidste om kroppens sprog og signaler. 

Smykker - og det at bære smykker - er universelt i alle kulturer til alle tider: Smykket er en væsentlig del af identiteten og udsender signaler af egen kraft.

I smykkeværkstedet vil vi indledningsvis arbejde med metalmaterialerne kobber-, messing-, bronze- og sølv.  Der tages et fælles afsæt ved gennem en designprocesdesign at fremstille en unika fingerring i sølv, hvor de helt elementære teknikker og arbejdsgange omkring smykkearbejdet indgår.

Herefter åbnes for emnets muligheder gennem individuel fordybelse ved fremstilling af ringe, armbånd m.v. i et nutidigt design og formsprog og i et bredt materialeudbud som metaller i plade og tråd, eksotisk træ, horn, ben, kunststoffer m.v. 

Kurset vil byde på udfordringer for såvel den øvede som den mindre øvede ud i smykkeområdets håndværks- og teknikområder.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er for dig, der underviser i værksted, sløjd og håndværk og design.