Gå til hovedindhold

Projekt- og udviklingsarbejde, dokumentation og evaluering

UC SYD Videreuddannelse

Type: Modul

Uddannelse: Den sociale diplomuddannelse

ECTS: 5

Tilmeld

Lær hvordan du planlægger, iværksætter og vurderer udviklingsarbejde i din egen organisation 

  • Forstå teorierne og metoderne bag udviklingsarbejde i socialt arbejde. 
  • Lær hvordan du planlægger udviklingsprojekter, evalueringer og undersøgelser om praksisnære problemstillinger i socialt arbejde. 

Den faglige praksis i socialt arbejde udvikler sig hele tiden. Det er nødvendigt, når samfundet og borgerne udvikler sig. Derfor er det en god kompetence at kunne lave udviklingsarbejde og omsætte viden fra projekter og udviklingsarbejde til ny og forbedret praksis. Det lærer du på dette modul. 

Dokumentation og evaluering er vigtige elementer af udviklingsarbejdet, da det dermed er muligt for andre at få gavn af den erfaring, som du skaber i projektet. Derfor vil du på modulet lære at dokumentere og evaluere indsatsen, men også at vurdere den frembragte viden fra andres udviklingsprojekter på baggrund af deres dokumentation og evaluering. 

På den måde styrker du med dette modul ikke bare din egen praksis, men potentielt også fagfeltet for socialt arbejde. 

Modulet er et valgfrit modul i Den sociale diplomuddannelse, men kan også tages selvstændigt.  

Det får du indsigt i på dette modul:  

  • Hvordan du planlægger og udfører projekt- og udviklingsopgaver.  
  • En række dokumentations- og evalueringsmetoder til brug i din praksis.  
  • Lær om undersøgelsesmetoder, som kan anvendes i projekt- og udviklingsopgaver.  
  • Hvordan du påtager dig rollen som intern udvikler/undersøger/evaluator i egen organisation. 
Hvem henvender modulet sig til?  

Modulet er for dig, der gerne vil arbejde med udvikling eller evaluering af projekter i din organisation. Med dette modul vil du både få den teoretiske forståelse og metoderne til at gøre det. 

Adgangskrav 

For at følge dette modul skal du mindst have en relevant uddannelse på niveau med en akademiuddannelse (KVU) eller en relevant videregående voksenuddannelse (VVU) samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført uddannelse. 

Det står der i studieordningen 

Engelsk titel: Project and development work, documentation and evaluation  

Formål:   

Målet er at gøre den studerende i stand til at igangsætte og planlægge udviklingsarbejde samt vurdere og planlægge forskellige evaluerings- og dokumentationsmetoder.  

Læringsmål:  

Viden  

  • Opnå teoretisk indsigt i og metodisk forståelse for udviklingsarbejde, evaluering og undersøgelsesmetoder i socialt arbejde.  

Færdigheder  

  • Kunne vurdere viden fra andres udviklingsprojekter, evalueringer og undersøgelser i relation til relevante teoretiske og praksisnære problemstillinger i socialt arbejde.  

Kompetencer  

  • Kunne planlægge udviklingsprojekter, evalueringer og undersøgelser i relation til relevante teoretiske og praksisnære problemstillinger i socialt arbejde.