Gå til hovedindhold

SPOT ON tekstile materialer og teknikker

UC SYD Videreuddannelse

Type: Kursus

Uddannelse: Kurser i håndværk og design/sløjd

ECTS: 3,75

Tilmeld

Få kompetencer til at undervise i håndarbejde 

Kurset henvender sig til sløjdlærere og andre undervisere i HD, som ikke har en liniefag i håndarbejde eller anden
tekstilfaglig uddannelse.

Hvis du mangler kendskab til forarbejdning og dekoration af tekstile materialer, så har du her mulighed for at følge kurset hele ugen, og alternativt kan du, såfremt der er plads på kurset, vælge én til flere kursusdage, hvor der sættes fokus på forskellige grundlæggende basisområder indenfor det tekstile fagområde.

Hver kursusdag starter med en introduktion i de grundlæggende værktøjer og teknikker indenfor det specifikke fagområde, og disse afprøves efterfølgende i værkstedet i forbindelse med fremstillingen af enkle produkter.

Kurset består af fem kursusdage:

25.3. Tekstile dekorationsteknikker:
Trykteknikker samt transferteknikker på tekstil. Der udarbejdes enkle produkter som er relevant i HD undervisningen på trin 1 og 2.

26.3. Symaskinen 1:
Lær at bruge symaskinen, lav produkter med fokus på form og funktion. Der udarbejdes enkle produkter som er relevant i HD undervisningen på trin 1 og 2.

27.3. Symaskinen 2:
Dekorationsteknikker på symaskinen: applikation og maskinbroderi . Der udarbejdes enkle produkter som er relevant i HD undervisningen på trin 1 og 2.

28.3. Filtning:
Grundlæggende filtning af massiv form samt flade og nålefiltning. Der udarbejdes enkle produkter som er relevant i HD undervisningen på trin 1 og 2.

29.3. Væv og flet:
Hvordan man kan arbejde med enkle væve- og fletteknikker i håndværk og design. Der udarbejdes enkle produkter som er relevant i HD undervisningen på trin 1 og 2.

Du kan tage hele kurset eller søge plads på holdet én eller flere kursusdage.

Enkeltfaget er en del af Sløjdlæreruddannelsen – Almen uddannelse i sløjd, men kan også tages selvstændigt.