Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Corona Busters minder alle om afspritning og afstand

Nye studerende har indtaget UC SYDs gange, og det samme har frygten for coronavirus. Derfor har årets hold af tutorer fået en ny vigtig opgave: At minde alle om afspritning og afstand. Og det bliver gjort med humor, i bedste Ghostbusters-stil.

Publiceret:

"Der blev vi lige busted, hva'?"

Dén sætning er fløjet ud af munden på nogle af UC SYDs nye studerende her til morgen. De er blevet busted i ikke at følge corona-retningslinjerne – om afspritning og afstand. Det nye korps af tutorer, som har stået klar til at tage imod de nye studerende, har nemlig haft en ekstra rolle. Rollen som Corona Busters.

De har været klædt i en t-shirt med ordene "Corona Busters", udstyret med en stav på en meter for at minde om corona-afstandskravet, og båret en rygsprøjte for at minde om afsprittede hænder og overflader.

Corona Busters står klar med sprøjten, der skal minde de studerende om afspritning
Tutorerne står klar med t-shirt, stav og rygsprøjte i kampen mod corona.

Fra spøgelser til coronavirus

Looket leder tankerne hen på filmklassikeren Ghostbusters, hvor tre mænd er sat på noget af en opgave – de skal redde New York, som er invaderet af spøgelser. Selvom det er ikke spøgelser, der er på færde her i dag på UC SYD, kan der drages nogle paralleller. For ligesom spøgelser er coronavirus også en ret usynlig størrelse.

-Man glemmer lidt, hvor mange overflader man egentlig rører i løbet af en dag. Derfor har vi pointeret over for de nye, at man skal tørre bordene af, efter man har siddet der, siger Anna Doornbos, som er en af tutorerne, der agerer Corona Buster.

Har det virket?

Jeg blev faktisk overrasket over at se, at når én studerende gjorde det, skabte det en kædereaktion. Så dem, der sad bagved, tørrede også deres bord af. Og de næste gjorde det samme – og så videre.

Anna Doornbos

Corona Buster og tutor

Afstanden er det sværeste

Den største udfordring har været kravet om en meters afstand. For social kontakt lægger op til alt andet end afstand. 

-Afstanden på en meter er det sværeste at overholde. Så er vi lige henne med stokken og sige: "Make room for Jesus", siger Michelle Lindenhoff og griner selv af ordene, der lige er kommet ud af hendes mund.

Ja, men jeg er også selv blevet overrasket over, hvor meget en meter egentlig er. At det er fra næsetip til næsetip. Så det gav god mening at bruge stokken for at vise, hvad en meter er.

Melanie Vestergaard Pedersen

Corona Buster og tutor

Enkelte har rullet med øjnene, når stokken er blevet svunget.

-Men når vi har forklaret dem, at det er enten os eller mundbind, er der jo ingen tvivl om, hvad de helst vil. De vil os. Og vi er her jo for at hjælpe hinanden, for vi kan også selv glemme det, siger Anna Doornbos.

Corona Busters står klar med sprøjten, der skal minde de studerende om afspritning
Michelle Lindenhoff og Anna Doornbos møder de nye studerende med sprøjte - og med smil.

Regler glider ned med humor

Langt de fleste af de nye studerende har taget godt imod skolens Corona Busters. Nok også fordi tilgangen fra start har været humoristisk.

-Jeg har prøvet at inkorporere humor, så folk ikke skal blive trætte af det. Så udover at bruge stokken og vise, hvad en meter er, har jeg også fyret en sjov kommentar af. "Hvis I ikke overholder det, kan jeg også bruge den til at slå jer bagi". Og så griner folk jo, forklarer Melanie Vestergaard Pedersen.

-Ja, når vi har gjort dem opmærksomme på, at de ikke har fulgt pilene i gulvet og holdt nok afstand, har mange også reageret på vores navn og sagt: "Der blev vi lige busted hva'?". Looket her gør det nemmere at få en positiv snak med de nye studerende, uddyber Anna Doornbos.

Der er heller ingen tvivl blandt skolens Corona Busters. De er kommet for at blive. I hvert fald hvis det står til dem.

Det, at vi står synligt på dén her måde, gør rigtig meget. Man burde gøre det til en ugentlig ting, så vi alle bliver ved med at blive mindet om retningslinjerne.

Natasja Tøt

Corona Buster og tutor

Ja, eller at vi kommer på uanmeldte besøg indimellem. For vi mennesker har det bare med at glemme, selvom vi gerne vil overholde reglerne, supplerer Anna Doornbos.

Corona Busters står klar med sprøjten, der skal minde de studerende om afspritning
Michelle Lindenhoff står klar med sprøjten - også en anden gang.

Corona-hverdag

Følg med i hverdagen med corona på UC SYD og find ud af, hvad corona betyder for studerende og medarbejdere på UC SYD.