Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning

Delebørn - et sammensat materialesæt

Hos CFU kan du låne romanen “Dyr med pels - og uden” af Hanne Kvist, som tager problemstillingerne op om det at være delebarn. Og du kan streame tv-udsendelser med samme tematik.

Delebørn er et sammensat og virtuelt materialesæt, som kan lånes sammen eller hver for sig. Det består af 4 tv-udsendelser samt en roman. Tanken bag sættet er at bringe temaer op, som er aktuelle for delebørn og skilsmissefamilier. Tematikkerne er bl.a. savnet, de to hjem, den nye familie og de store dage.

Kapitelmarkeringerne i tv-udsendelserne fokuserer især, men ikke udelukkende, på at udfolde problematikker, som også behandles i romanen "Dyr med pels - og uden", som findes i Udlånssamlingen.

Ideer til bearbejdning, når man bliver delebarn, kan f.eks. være at lave en mindekasse, og derfor er et af eksemplerne også, at eleverne skal lave Freddys mindekasse - Freddy er en af hovedpersonerne i "Dyr med pels - og uden".

I danskfaget giver materialesættet mulighed for at arbejde med æstetiske multimodale tekster samt andre tekster multimodale med fokus på udvikling af elevernes fortolkningskompetence.

Se læremidlet i mitCFU