Gå til hovedindhold

Dokumentarfilm på Netflix der må anvendes i undervisningen

Publiceret:

Det er muligt og lovligt at vise visse dokumentarer, som streamingtjenesten Netflix har stillet til rådighed til undervisningsbrug.

Det er kun ganske få titler fra Netflix, der under særlige omstændigheder er lovlige at bruge i undervisningen. Alt andet indhold må IKKE streames fra Netflix – uanset om rettighederne til værket er erhvervet. Det skyldes, at det er platformen Netflix, der ikke må bruges i undervisningen. Brugerbetingelser for Netflix: https://help.netflix.com/legal/termsofuse

For at finde de få udvalgte titler, der må bruges i undervisningen og under hvilke vilkår – henviser vi til Netflix selv:

https://help.netflix.com/da/node/57695

Se i øvrigt listen over dokumentarfilm, der må anvendes nedenfor på denne side.

Ønskes flere oplysninger om rettigheder til brug af film og TV i undervisningen så henviser vi til COPYDAN/AVU-medier http://www.avumedier.dk

Betingelser

TILLADELSE TIL UDDANNELSESMÆSSIG VISNING (GRANT OF PERMISSION FOR EDUCATIONAL SCREENINGS)

Netflix er stolt af at præsentere originale dokumentarer, der henvender sig til vores brugere på en måde, der gør en forskel. Vi ved, at mange af jer er lige så begejstrede for disse film, som vi er, og på grund af deres oplysende elementer vil I gerne vise dem i et uddannelsesmæssigt miljø, som f.eks. et klasseværelse, en bogklub eller lignende.

Derfor tillader vi engangsvisninger til uddannelsesformål for dokumentarer. Vi bruger udtrykket "engangsvisning", som betyder, at du ikke må vise den samme dokumentar flere gange på samme dag eller i samme uge. Hvis du er en underviser, der ønsker at vise en dokumentar én gang i et semester over flere semestre, er det tilladt.

Visninger til uddannelsesformål er tilladt for alle de dokumentarer, der er noteret med disse oplysninger, på følgende betingelser:

  • Der er kun adgang til denne dokumentar via Netflix-tjenesten, og kun for en person med en Netflix-konto. Vi sælger ikke dvd'er, og vi kan heller ikke tilbyde andre måder at vise filmen på.

  • Visningen må ikke give overskud eller have et kommercielt formål. Det betyder, at du ikke må opkræve entré, modtage donationer eller acceptere reklamer eller sponsorater i forbindelse med en visning.

  • Undlad at bruge Netflix' logo i kampagner for visningen, og undlad at indikere eller antyde, at visningen er "officiel" eller på nogen måde støttet af Netflix.

  • Vi stoler på, at vores brugere vil overholde disse retningslinjer, der har til formål at hjælpe dig med at dele og diskutere vores dokumentarindhold i dit lokalsamfund.

Vis denne side: https://help.netflix.com/da/node/57695 , hvis din institution kræver dokumentation for, at du har licens til din visning.

 

Liste over dokumentarer, der må anvendes i undervisningen:

(opdateret den 15.1.2019 - udtaget af denne liste https://media.netflix.com/en/only-on-netflix#/all?page=1)

Vi er ikke på nogen måde knyttet til Netflix og retten til visningen i undervisningsøjemed styres entydigt af Netflix. Dermed kan flere dokumentarer være kommet til eller nogle dokumentarer ikke længere være tilgængelig eller de kan ikke længere bruges i undervisningen. Det tager vi forbehold for. De aktuelle brugsbetingelser er knyttet til den enkelte film og kan findes frem her: https://media.netflix.com/en/only-on-netflix#/all?page=1