Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Efter et år i nattøj foran skærmen: - Det er fedt at kunne se ens medstuderende i øjnene igen

Nogle af jer har skiftet dele af online-undervisningen ud med fysisk undervisning. Hvis du ikke er én af de heldige, er det forhåbentlig snart din tur. Og du har en en masse at glæde dig til, fortæller fire tilbagevendte studerende.

Publiceret:

Vækkeuret ringer for fjerde gang, og du kan ikke længere snooze. Du griber ud efter dine sweatpants på gulvet, og du hiver en strik ned over hovedet. Du kigger dig hurtigt i spejlet, for du har egentlig ikke lyst til at nærstudere dét, som møder dig. Synet af dine panda-øjne og dit fedtede hår.

Om fem minutter starter undervisningen på Zoom, og du føler dig hverken klar eller koncentreret.

Måske er det præcis sådan, dine morgener som studerende under corona ser ud. Måske er det ikke. Men uanset hvad glæder de fleste af os til, at hverdagen bliver normal igen. Og for nogle af UC SYDs studerende ligner hverdagen nu lidt mere sig selv, efter de er begyndt at komme delvist tilbage på campus igen.

Og hvordan er det så at være tilbage – hvad har du at glæde dig til? Vi har spurgt fire studerende.

Motivationen vender tilbage

Mark står på campus i Esbjerg.

Mark læser på 3. semester på fysioterapeutuddannelsen, og han kan sagtens genkende billedet af en umotiveret studerende.

Men heldigvis kan han mærke en forandring, nu hvor han får lov til at have lidt praktisk undervisning på campus.

Det bedste ved at være tilbage er, at man kommer ud ad døren og møder op et sted. I stedet for bare at rulle ud af sengen og sætte sig foran sin computer. Jeg føler, at jeg er mere motiveret til at lave mine opgaver og gøre en god indsats på studiet.

Mark

Fysioterapeutstuderende

Annie fra ergoterapeutuddannelsen står foran trappen på UC SYD.

Online-undervisning har generelt sat motivationen på prøve. Og ikke overraskende oplever hele seks ud af 10 studerende på ni af landets videregående uddannelser deres faglige udvikling som dårligere end ved fysisk undervisning.

Derfor er sådan én som Annie særligt glad for at vende delvist tilbage til fysisk undervisning. Hun læser til ergoterapeut på 7. semester og har slet ikke været på campus siden nedlukningen.

Det har været svært med online-undervisning, selvom der selvfølgelig også har været en frihed i at være hjemme. Men det er rart at komme afsted igen og have mulighed for at se lærerne i øjnene, og jeg kan mærke, at jeg deltager mere i undervisningen, fordi jeg nemt kan spørge om det, jeg vil, uden at skulle række hånden op på Zoom eller Teams.

Annie

Ergoterapeutstuderende

Som helt ny studerende er det også tiltrængt at møde op til fysisk undervisning. Dét synes Julie, som læser på 1. semester på jordemoderuddannelsen:

-Det har virkelig været svært at lære det, man skulle lære, fordi man sidder mere alene om det. Det er ikke nemt at lege med bækkener og at lære de latinske betegnelser, når man ikke sidder sammen med klassen og kan snakke på kryds og tværs om det. Så det er dejligt og rart at føle, at man virkelig lærer noget nu, siger hun.

Tid til hyggesnak

Når de studerende bliver bedt om at svare på, hvad det absolut bedste er ved at være delvist tilbage på campus, er der ikke meget tvivl. Eller tøven. Det er nemlig ”mega rart at se både klassekammerater og undervisere igen”, som Mark formulerer det.

Og dét uddyber både Lærke og Annie, som begge læser på 7. semester på ergoterapeutuddannelsen.

Jeg synes, det er virkelig fedt at være tilbage og mødes med medstuderende og have den her interaktion med hinanden. Jeg er blevet meget bevidst om, at jeg er en type, som i høj grad bruger mit kropssprog, og derfor får jeg så meget mere ud af det, når jeg sidder over for mennesker og er fysisk til stede med mine medstuderende.

Lærke

Ergoterapeutstuderende

Lærke fra ergoterapeutuddannelsen på campus i Esbjerg.

-Og så er det så fedt igen at have fysiske pauser og kunne sidde og spise frokost med mine medstuderende. At have den her hyggesnak, som ikke handler om studiet. Og have følelsen af at være sammen med nogle andre end bare lige familien og dem, man bor med, tilføjer Lærke.  

Man kan næsten fornemme smilet inde bag mundbindet, da Annie svarer:

Det bedste ved at være tilbage på campus er at få lov til at se studiekammeraterne igen. Det er så dejligt at få lov til at se hinanden i øjnene efter snart et år, hvor man har siddet i nattøj foran skærmen, eller hvor man nu ellers har siddet.

Annie

Ergoterapeutstuderende

Julie fra jordemoderuddannelsen står på campus i Esbjerg.

Julie har som ny studerende på UC SYD været udfordret rent socialt.

For selvom der har været mulighed for at deltage i alt fra ”online speed friending” til ”online pub quiz”, er det sværere at lære nye mennesker at kende på afstand.

Det har været dejligt at møde mine nye medstuderende. Og vi har jo været i samme båd, hvor det har været hårdt for os alle rent socialt. Derfor virker hele klassen også til at have glædet sig til at lære hinanden at kende, og jeg oplever alle være virkelig søde og imødekommende.

Julie

Jordemoderstuderende

Mere stemning på campus, tak

Lige nu er det primært studerende på første år og afgangsstuderende, som har mulighed for at få fysisk undervisning på campus. Der er altså langt fra fuldt hus. Og dét kan mærkes, mener både Mark, Annie og Julie, som glæder sig til at blive joinet af UC SYDS øvrige studerende. 

-Selvom jeg personligt er glad for at være tilbage, er det også meget mærkeligt at være herude. For der er ret tomt, siger Annie.

Og efter syv semestre på UC SYD ved Annie, hvad hun taler om. Hun har oplevet et åbent UC SYD med alt, hvad der hører til af både fester og sociale begivenheder – både på og uden for campus. Dét glæder både Mark og Julie sig til at opleve. Forhåbentlig snart.

Nu er jeg på 3. semester, så jeg har faktisk ikke oplevet et åbent campus. Derfor glæder jeg mig også allermest til at opleve den stemning, som opstår, når alle studerende er herude.

Mark

Fysioterapeutstuderende

-Jeg glæder mig til det hele. Hele den her universitetsoplevelse, jeg ikke rigtig har fået endnu. At få lov til at føle sig som en rigtig studerende og at få lov til at lære en masse nye mennesker at kende, tilføjer Julie.

Corona-hverdagen på UC SYD

Når vi ikke kan mødes på campus, så lad os mødes online. Få inspiration, opdateringer og nyheder fra medarbejdere og studerendes corona-hverdag.

Følg også seneste nyt om coronasituationen lige her.