Publiceret:
Vækkeuret ringer for fjerde gang, og du kan ikke længere snooze. Du griber ud efter dine sweatpants på gulvet, og du hiver en strik ned over hovedet. Du kigger dig hurtigt i spejlet, for du har egentlig ikke lyst til at nærstudere dét, som møder dig. Synet af dine panda-øjne og dit fedtede hår.
Om fem minutter starter undervisningen på Zoom, og du føler dig hverken klar eller koncentreret.
Måske er det præcis sådan, dine morgener som studerende under corona ser ud. Måske er det ikke. Men uanset hvad glæder de fleste af os til, at hverdagen bliver normal igen. Og for nogle af UC SYDs studerende ligner hverdagen nu lidt mere sig selv, efter de er begyndt at komme delvist tilbage på campus igen.
Og hvordan er det så at være tilbage – hvad har du at glæde dig til? Vi har spurgt fire studerende.
Motivationen vender tilbage

Mark læser på 3. semester på fysioterapeutuddannelsen, og han kan sagtens genkende billedet af en umotiveret studerende.
Men heldigvis kan han mærke en forandring, nu hvor han får lov til at have lidt praktisk undervisning på campus.

Online-undervisning har generelt sat motivationen på prøve. Og ikke overraskende oplever hele seks ud af 10 studerende på ni af landets videregående uddannelser deres faglige udvikling som dårligere end ved fysisk undervisning.
Derfor er sådan én som Annie særligt glad for at vende delvist tilbage til fysisk undervisning. Hun læser til ergoterapeut på 7. semester og har slet ikke været på campus siden nedlukningen.
Som helt ny studerende er det også tiltrængt at møde op til fysisk undervisning. Dét synes Julie, som læser på 1. semester på jordemoderuddannelsen:
-Det har virkelig været svært at lære det, man skulle lære, fordi man sidder mere alene om det. Det er ikke nemt at lege med bækkener og at lære de latinske betegnelser, når man ikke sidder sammen med klassen og kan snakke på kryds og tværs om det. Så det er dejligt og rart at føle, at man virkelig lærer noget nu, siger hun.
Tid til hyggesnak
Når de studerende bliver bedt om at svare på, hvad det absolut bedste er ved at være delvist tilbage på campus, er der ikke meget tvivl. Eller tøven. Det er nemlig ”mega rart at se både klassekammerater og undervisere igen”, som Mark formulerer det.
Og dét uddyber både Lærke og Annie, som begge læser på 7. semester på ergoterapeutuddannelsen.

-Og så er det så fedt igen at have fysiske pauser og kunne sidde og spise frokost med mine medstuderende. At have den her hyggesnak, som ikke handler om studiet. Og have følelsen af at være sammen med nogle andre end bare lige familien og dem, man bor med, tilføjer Lærke.
Man kan næsten fornemme smilet inde bag mundbindet, da Annie svarer:

Julie har som ny studerende på UC SYD været udfordret rent socialt.
For selvom der har været mulighed for at deltage i alt fra ”online speed friending” til ”online pub quiz”, er det sværere at lære nye mennesker at kende på afstand.
Mere stemning på campus, tak
Lige nu er det primært studerende på første år og afgangsstuderende, som har mulighed for at få fysisk undervisning på campus. Der er altså langt fra fuldt hus. Og dét kan mærkes, mener både Mark, Annie og Julie, som glæder sig til at blive joinet af UC SYDS øvrige studerende.
-Selvom jeg personligt er glad for at være tilbage, er det også meget mærkeligt at være herude. For der er ret tomt, siger Annie.
Og efter syv semestre på UC SYD ved Annie, hvad hun taler om. Hun har oplevet et åbent UC SYD med alt, hvad der hører til af både fester og sociale begivenheder – både på og uden for campus. Dét glæder både Mark og Julie sig til at opleve. Forhåbentlig snart.
-Jeg glæder mig til det hele. Hele den her universitetsoplevelse, jeg ikke rigtig har fået endnu. At få lov til at føle sig som en rigtig studerende og at få lov til at lære en masse nye mennesker at kende, tilføjer Julie.
Corona-hverdagen på UC SYD
Når vi ikke kan mødes på campus, så lad os mødes online. Få inspiration, opdateringer og nyheder fra medarbejdere og studerendes corona-hverdag.