Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

A Monster Calls

Gribende autentisk roman af Patrick Ness, med illustrationer af Jim Kay

Publiceret:

Gribende autentisk roman af Patrick Ness, med illustrationer af Jim Kay

Romanen handler om Conor O'Malley, en 13-årig dreng, der gentagne gange får besøg af et monster, mens hans mor er ved at dø af kræft. Det urtidsagtige og uhyggelige monster kommer ikke bare for at skræmme ham. Det vil have noget af det mest skræmmende af Conor, nemlig sandheden…

A Monster Calls

Her er en autentisk roman. som helt usædvanligt har modtaget priser for både tekst og billeder. Ideen til historien fik Patrick Ness af en anden kendt forfatter, Siobhan Dowd, som døde af brystkræft i en tidlig alder.

Det er en mørk og grum historie, der samtidigt er både sjov og livsbekræftende. Romanen henter virkemidler fra både gyser- og horrorgenren og behandler temaer, som er svære både teenagere og voksne: sorg, skyld og angst for at miste. Jim Kays fantastiske illustrationer understøtter tema, stemning og genre og giver historien en udvidet dimension.

Det er en bog med mange lag, men hvor de vigtige ting kan forstås af elever i 6./7. såvel som i 9. Klasse. De ældre elever kan lave debatter om svære dilemmaer, arbejde med genrekendetegn til fantasy og horror, jagte billedsprog og skygge personerne i fortællingen. Yngre elever kan skrive short stories til billeder, fx med Storybird eller Book Creator, researche monstre og legender i film og bøger.

Begge målgrupper kan desuden lave deres egen booktrailer med udgangspunkt i nedenstående eksempel fra Candlewick Press.