Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Sproglærerdag Esbjerg 17.4.2018

Publiceret:

Tilmelding

Sproglærerdag Esbjerg 2018

Kom til en hel dag der handler om sprog. Det bliver en blanding af teori og praksis. Lektor Maria Pia Petterson fra Syddansk Universitet holder oplæg om: Kulturgrammatik: at arbejde med kulturdimensionen i fremmedsprogsundervisningen. Efterfølgende vil der være workshops i fagene.

Detaljeret program til Sproglærerdagen i Esbjerg, den 17.4.2018 , kl. 9.00-15.00

9.00-9.45 Nyeste film, tv- udsendelser og e-bøger på mitCFU og Sprogfagene – udnyt mulighederne (Lise Fenger Poulsen og Claudia Jans)

9.45- 10.15 Kaffe samt kig på udstillingen af de nyeste læremidler

10.15- 12.15 Kulturgrammatik: at arbejde med kulturdimensionen i fremmedsprogsundervisningen. Fremmedsprogsundervisningen i folkeskolen tilstræber kulturforståelse. Men hvordan guider man eleverne fra viden om kultur til forståelse? Koncepter der netop handler om det og fornyelse af undervisning for kompetenceområdet kultur og samfund vil blive illustreret med eksempler. Grammatik med inspiration fra Adrian Hollidays, Grammar of Culture. Der vil på kurset være mulighed for kendskab, afprøvning, diskussion og refleksion af modeller, der er konkretiseret i eksempler på tysk og engelsk. (v. Maria Pia Petterson, lektor ved Syddansk Universitet)

12.15- 13.00 Frokost

13.00 - 14.15 Workshop i dit fag

Vælg workshop i dit fag:

Engelsk: Arbejd med ordforråd & kulturel kompetence i de autentiske tekster. Storybooks, engelsksprogede romaner og film er uundværlige elementer i en spændende engelskundervisning. Få masser af inspiration til brug af autentiske materialer og konkrete ideer til. hvordan du kan arbejde med ordforrådet i din engelskundervisning. (v. Lise Fenger Poulsen)

Tysk: Kulturel kompetence i de autentiske tekster i bred forstand

Levende billeder, litteratur, konkrete materialer. Hvordan kommer de i spil i undervisningen som æstetiske og multimodale tekster? Lad dig inspirere til din tyskundervisning.il din tyskundervisning. Workshoppen vil være en blanding af eksempler og hands-on øvelser. (v. Claudia Jans)

14.15- 14.30 Kaffe

14.30- 15.00 Netværk med kolleger og afslutning: Medbring din gode undervisningsidé til inspiration for dine kolleger!