Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Sproglærerdag Haderslev 25.4.2018

Publiceret:

Tilmelding

Sproglærerdag Haderslev 2018

Kom til en hel dag, der handler om sprog. Det bliver en blanding af teori og praksis. Professor Birgit Henriksen holder oplæg om: Arbejde med elevernes ordforrådstilegnelse - teori og praksis. Efterfølgende vil der være workshops i fagene.

Detaljeret program til Sproglærerdagen i Haderslev, den 25.4.2018, kl. 9.00-15.00

9.00 -9.45 Nyeste film, tv- udsendelser og e-bøger på mitCFU og sprogfagene – udnyt mulighederne (v. Lise Fenger Poulsen og Claudia Jans )

9.45- 10.15 Kaffe samt kig på udstilling af de nyeste læremidler

10.15- 12.15 Elevernes ordforrådstilegnelse - teori og praksis ( v. Professor Birgit Henriksen)

At have et godt ordforråd er et vigtigt fundament for at kunne klare sig på et fremmedsprog. Desværre er processen med at lære ord kompleks, langsommelig og frustrerende. Ikke overraskende viser undersøgelser, at mange elever ikke har et stort og veludviklet ordforråd.

Birgit Henriksen står bag flere udgivelser om betydningen af ordforråd i fremmedsprog, og hun vil præsentere de nyeste teorier om leksikalsk kompetence, og hvordan ordindlæring finder sted. Hendes oplæg giver svar på vigtige problemstillinger på området: Hvordan lærer vi nye ord på et nyt sprog? Hvordan kan vi inddrage denne viden, når vi tilrettelægger vores undervisning? Derudover giver oplægget ideer til, hvordan der kan arbejdes målrettet og systematisk med forskellige former for ordforrådsøvelser.

12.15- 13.00 Frokost

13.00 - 14.15 Workshop i dit fag

Vælg workshop i dit fag:

Engelsk: Arbejd med ordforråd & kulturel kompetence i de autentiske tekster.

Storybooks, engelsksprogede romaner og film er uundværlige elementer i en spændende engelskundervisning. Få masser af inspiration til brug af autentiske materialer og konkrete ideer til. hvordan du kan arbejde med ordforrådet i din engelskundervisning ( v. Lise Fenger Poulsen).

Tysk: Kulturel kompetence i de autentiske tekster i bred forstand.

Levende billeder, litteratur, konkrete materialer. Hvordan kommer de i spil i undervisningen som æstetiske og multimodale tekster? Lad dig inspirere til din tyskundervisning. Workshoppen vil være en blanding af eksempler og hands-on øvelser (v. Claudia Jans).

14.15- 14.30 Kaffe

14.30- 15.00 Netværk med kolleger og afslutning:

Medbring din gode undervisningsidé til inspiration for dine kolleger!