Gå til hovedindhold

Tobacco Team

CFU har arbejdet pædagogisk og didaktisk med rygestop og tobak siden 2001 og har gennem årene arbejdet tæt sammen med Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen for at afprøve og videreudvikle koncepter, der arbejder med rygning og tobak uden løftede pegefingre.

Vi har følgende tilbud:

Tobak 6. klasse, hvor vi går i dialog med eleverne om fire centrale emner:

  • Klar erkendelse af, at tobak er afhængighedsskabende, at det ”at prøve for sjov” kan betyde livslang afhængighed.
  • Aflivning af myten ”alle ryger” og en viden om, at udviklingen i den vestlige verden går i retning af røgfrihed.
  • Aktiv stillingtagen med det formål, at rygning opfattes som unødvendigt og uhensigtsmæssigt, om end der også opleves umiddelbare fordele ved at ryge.
  • Modstandskompetence ved at gå i dialog om handlingsalternativer gennem øvelser og styrkelse af selvopfattelsen.

Vi bruger 2 lektioner, hvor vi blandt andet anvender en case om Jonas, der er begyndt at ryge lidt i smug, vennen Kasper, klassekammeraterne samt klasselæreren Thomas, der spiller ind med, hvad der kunne få Jonas til at droppe cigaretterne.

Events på ungdomsuddannelserne, hvor vi møder eleverne i frikvartererne, går i dialog med dem om rygning, vandpiberygning, snus, e-cigaretter, passiv rygning med meget mere.

Interesserede elever kan efterfølgende tilmelde sig forskellige typer af rygestopkurser. Vi arrangerer disse events 2 gange om året på ungdomsuddannelserne.

Workshops på ungdomsuddannelserne, som foregår i en undervisningslektion á 60 min. Vi arrangerer 4-5 workshops, hvor eleverne bliver præsenteret for forskellige konsekvenser af rygning, fx ”Hvor mange penge går op i røg?”, ”Rygehjulet”, ”Rygerlunger (sugerørsøvelse)” med mere.

Interesserede elever kan efterfølgende tilmelde sig forskellige typer af rygestopkurser. Vi arrangerer workshops på forespørgsel på ungdomsuddannelserne.

Rygestopkurser for unge. Unge i Aabenraa og Haderslev kommuner kan gratis deltage i rygestopkurser. Kurserne arrangeres i samarbejde med skolerne/uddannelsesinstitutionerne og afvikles af uddannede rygestopinstruktører.

Tobacco Team. Vi har eventmagere (studerende fra UC SYD), der alle har gennemført et uddannelsesforløb hos os, hvorefter de går i dialog med unge om rygning i Haderslev og Aabenraa kommuner.

Rygestopkurser afvikles af uddannede rygestopinstruktører, der har fået deres instruktøruddannelse gennem Kræftens Bekæmpelse - specielt med henblik på at afvikle rygestopkurser for unge.

For bestilling eller nærmere information af vore tilbud kontakt:

Helle Gotthardsen

Helle Gotthardsen

Sundhedspædagogisk konsulent

 


 

Rikkestasia Johannsen

Rikkestasia Johannsen

Sundhedspædagogisk konsulent