Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Tobacco Team

CFU har arbejdet pædagogisk og didaktisk med rygestop og tobak siden 2001 og har gennem årene arbejdet tæt sammen med Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen for at afprøve og videreudvikle koncepter, der arbejder med rygning og tobak uden løftede pegefingre.

Vi har følgende tilbud:

Tobak 6. klasse, hvor eleverne gennem en faktaquiz bliver klogere på tobakkens indvirkning og indhold. Herefter bruges den nye viden når klassen arbejder med den fiktive case om Jonas, der måske er begyndt at ryge. Hvordan skal hans bedst ven forholde sig? Eller hans andre klassekammerater? Og hvad med læreren?

Vi bruger 2 lektioner og afslutter med klassens egne forslag til, hvorfor rygning måske ikke er en god idé.

Alle tiders tobak 7. klasse, der gennem en visuel præsentation og mundtligt oplæg tager eleverne med gennem historien om tobakken og vores allesammens rygevaner. Hvem påvirkede os i 1800-tallet til at ryge og hvem påvirker os i dag? Hvorfor var Hitler en stor faktor til at mange begyndte at ryge – og har julemanden reklameret for cigaretter?

De to lektioner afrundes med dilemmaer eleverne kender fra deres hverdag – er det let at tage sine egne beslutninger om at ryge, eller er vi stadig under påvirkning?

I 6. og 7. klasse er det tobaksforbyggende undervisere, der er uddannet fra CFU, som varetager undervisningen mens læreren er til stede i klassen.

Events på ungdomsuddannelserne, hvor vi møder eleverne i frikvartererne, går i dialog med dem om rygning, vandpiberygning, snus, e-cigaretter, passiv rygning med meget mere.

Interesserede elever kan efterfølgende tilmelde sig forskellige typer af rygestopkurser. Vi arrangerer disse events 2 gange om året på ungdomsuddannelserne.

Workshops på ungdomsuddannelserne, som foregår i en undervisningslektion á 60 min. Vi arrangerer 4-5 workshops, hvor eleverne bliver præsenteret for forskellige konsekvenser af rygning, fx ”Hvor mange penge går op i røg?”, ”Rygehjulet”, ”Rygerlunger (sugerørsøvelse)” med mere.

Interesserede elever kan efterfølgende tilmelde sig forskellige typer af rygestopkurser. Vi arrangerer workshops på forespørgsel på ungdomsuddannelserne.

Events og workshops varetages af eventmagere (studerende fra UC SYD), der alle har gennemført et uddannelsesforløb hos CFU, hvorefter de går i dialog med unge om rygning.

Rygestopkurser for unge. Unge i Aabenraa og Haderslev kommuner kan gratis deltage i rygestopkurser. Kurserne arrangeres i samarbejde med skolerne/uddannelsesinstitutionerne og afvikles af uddannede rygestopinstruktører.

Rygestopkurser afvikles af uddannede rygestopinstruktører, der har fået deres instruktøruddannelse gennem Kræftens Bekæmpelse - specielt med henblik på at afvikle rygestopkurser for unge.

For bestilling eller nærmere information af vore tilbud kontakt:

CFU Sundhed og trivsel

E-mail: cfu-sundhed@ucsyd.dk