Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning

ULTRA:BIT

65.000 børn bliver ’Årgang ultra:bit’, når DR sammen med CFU og en række aktører søsætter det tre-årige projekt ultra:bit.

Publiceret:

ULTRA:BIT tilmelding

Skolelederen tilmelder sig ultra:bit, og tilmelder alle de kommende 4. klasser i skoleåret 2018/2019.

Når I modtager en bekræftelse på mail, er I tilmeldt. Vi vil senere komme med yderligere information omlevering af BBC micro:bits og undervisningsmaterialer.

Alle landets kommende 4.klasser (2018/19) får nu muligheden for at blive en del af ’årgang ultra:bit’.
DR tilbyder nemlig sammen med Industriens Fond og CFU alle landets 4.klasse-elever en ’BBC micro:bit’, en såkaldt micro-computer, som eleverne kan bruge i undervisningen til at lære om kodning og teknologi.

Formålet med ultra:bit er at udvikle elevernes teknologiske færdigheder. De skal gå fra at være storforbrugere af teknologi til selv at blive kreative skabere med brug af teknologi.

Fra sensommeren 2018 kommer der masser af programmer og indhold på børnenes egen TV-kanal DR Ultra, som vil inspirere både drenge og piger til at blive nysgerrige over for at skabe med teknologi. På DRs digitale læringsunivers DR Skole kommer der undervisningsmaterialer til fagene Natur og Teknologi, Matematik, Håndværk og Design og Understøttende Undervisning. DR Skoles undervisningsmaterialer er klar senest i uge 35.

For at være med i ultra:bit skal skolelederen tilmelde alle skolens kommende 4. klasser i skoleåret 2018/2019.

Har I spørgsmål til projektet, henviser vi til ultrabit@dr.dk eller https://www.dr.dk/om-dr/ultrabit.