Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Ung til Ung

Dialogbaseret undervisning og oplysningsarbejde for andre unge i emnet seksualitet.

Ung til Ung er et korps af unge fra de gymnasiale uddannelser i samarbejdskommunerne.
De unge gennemgår et uddannelsesforløb, som ruster dem til at gennemføre dialogbaseret undervisning og oplysningsarbejde for andre unge (som oftest 7.-10. kl.) i emnet seksualitet.

Ung til Ung-formidlernes rolle er ikke at være faglige eksperter inden for emnet - selvom de i kraft af uddannelsesforløbet vil vide mere end dem, de kommer ud til - de er derimod primært eksperter i at være unge.

Ung til Ung skal derfor ses som et supplement til skolens øvrige sundhedsundervisning.

Skoleklasser i samarbejdskommunerne Aabenraa og Haderslev tilbydes et gratis besøg af Ung til Ung. Et Ung til Ung besøg er normalt af to lektioners varighed.

Ung til Ung-formidlerne råder over en kuffert med diverse materialer til undervisningen bl.a. indeholder den forskellige former for prævention (kondomer, p-piller, p-stav, p-plaster, pessar og spiral). Undervisningen kan i øvrigt tilpasses, så den fokuserer på emner og problemstillinger, der er særligt aktuelle i den enkelte klasse. Hvert Ung til Ung-besøg afsluttes med en elektronisk evaluering.

Når Ung til Ung-formidlerne underviser, beder vi læreren forlade klasseværelset. Det har selvfølgelig den ulempe, at læreren ikke helt præcist kan følge op på alle detaljer i det, der er blevet sagt. Til gengæld er det vores erfaring, at det åbner op for en vifte af spørgsmål og emner, som ellers ikke ville blive berørt, men som netop bliver ”legale” at fremføre i en Ung til Ung-sammenhæng

Ung til Ung besøger også ungdomsuddannelserne i forbindelse med Sundhedsstyrelsens årlige kondomkampagne.

Ung til Ung-konceptet finansieres af samarbejdskommunerne og er forankret på Center for Undervisningsmidler der står for drift og udvikling af konceptet.

For bestilling eller nærmere information af vore tilbud kontakt:

CFU Sundhed og trivsel

E-mail: cfu-sundhed@ucsyd.dk eller ring: 72 66 59 03 / 72 66 59 04