Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Opskrifter i undervisningen

Frokost, aftensmad eller sulten for sjov?

Frokost, aftensmad eller sulten for sjov? Her er et par konkrete forslag til opskrifter, som børnene kan lave derhjemme og som I kan bruge i undervisningen. Vi har fokuseret på opskrifter, som indeholder gængse råvarer, som de fleste har i køkkenet eller let kan skaffe.

Husk at opfordre børnene til

  • At holde en god hygiejne - håndvask inden i går i gang og undervejs
  • At holde en god hygiejne - holde rå ting for sig selv
  • At spørge forældre om lov inden de går i køkkenet
  • At tage mor og far med i køkkenet, hvis der er ting, de ikke selv kan
  • At man skal være forsigtig med varme og skarpe genstande.

 

Indskoling


 

PANDEKAGER
Denne opskrift på pandekager er en simpel og lettilgængelig begynderopskrift, hvilket er perfekt til de små klasser. Opskriften kan sagtens lykkes, selvom eleverne ikke følger den slavisk, men i stedet kommer det hele i en skål og pisker grundigt med håndpiskeriset. Der skal beregnes lidt hjælp fra forældrene, når der arbejdes med panden. OBS dejen kan også kommes i et vaffeljern, hvis det er lettere for børnene

 

Mellemtrinet


 

BOLLER
Opskriften er perfekt til de letøvede, da den har flere teknikker i brug. Ønsker I en grovere bolle, kan I udskifte op til 1/3 af melet med fuldkornsmel, eller I kan komme revne grøntsager i dejen (fx gulerod, squash eller rødbede). Ved allergi kan mælk og smør erstattes af vand og æggene kan udelades.

 

CHOKOLADEKAGE
Opskriften er perfekt til de letøvede, da den har flere teknikker i brug, uden at den bliver for teknisk. Den er let at gå til, da den er opstillet i overskuelige punkter.

 

Udskoling


 

Pastasalat
Pastasalat

PASTASALAT
Denne pastasalat indeholder både fuldkorn, kød og grønt. Den har flere arbejdsteknikker i gang og er derfor ikke for begyndere i køkkenet (overvej om forældre skal assistere). Opskriften fungerer, som den er, men ved allergi kan flødeosten udskiftes med en laktosefri variant eller udelades. Ved religion kan kødet udskiftes med kalkunbacon eller udelades

 

PØLSEHORN
Opskriften er god til de større børn, da den indeholder flere arbejdsprocesser og kræver lidt mere tålmodighed. Ønsker I en grovere dej, kan I udskifte op til 1/3 af melet med fuldkornsmel, eller I kan komme revne grøntsager i dejen (fx gulerod, squash eller rødbede). Ved allergi kan mælk og smør udskiftes af vand, og æggene kan udelades. Ved religion kan wienerpølsen erstattes af en kyllingepølse.

https://www.arla.dk/opskrifter/polsehorn/