Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

UC SYD fastholder succes

Publiceret:

UC SYD fastholder succes
 

2372 har søgt ind på UC SYD’s 16 uddannelser som deres første prioritet. Det var resultatet, da ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb torsdag kl. 12.
 
Dermed fastholder UC SYD et højt og stabilt ansøgertal til uddannelserne i Esbjerg, Haderslev, Kolding og Aabenraa. Tallet er stort set identisk med sidste års ansøgertal, og det glæder rektor Birthe Friis Mortensen:

-Der bliver færre og færre unge i disse år, så når vi kan fastholde cirka samme antal ansøgere som sidste år, er der tale om en succes. Og når vi samtidig ved, at samfundet er kommet ud af krisen og konjunkturerne generelt er på vej op, og det dermed er lettere at få job som ufaglært, så gør det glæden hos os større, siger Birthe Friis Mortensen. 

Hun roser de unge ansøgere for at være ansvarsbevidste: 

-Jeg lægger mærke til, at de unge er fokuserede på at få uddannelser, der er efterspørgsel efter. Det er utrolig vigtigt i hele landet, og i et område som vores skal vi kunne følge med, for at fastholde vores arbejdspladser. 

rektor pressebillede

Har du ikke søgt ind på en uddannelse endnu, så fortvivl ej. I midten af juli kan du på ucsyd.dk se, hvilke uddannelser der har ledige pladser med start i september og februar, ligesom du kan søge ind på laborantuddannelsen i Esbjerg, der som noget nyt starter et hold i februar

FAKTA
UC SYD er det sydlige Jyllands største uddannelsesinstitution med 6.000 studerende, der uddanner sig til professionsbachelorer. De bliver for eksempel lærere, pædagoger, sygeplejersker eller grafiske designere. Mange af dem vender tilbage til UC SYD for at videreuddanne sig senere i livet.

Der er cirka 5.000 studerende på videreuddannelsen. Samtidig forsker UC SYD i professionernes felter og driver udviklingsprojekter i blandt andet børnehaver, skoler og på sygehuse. Sammenhængen mellem uddannelse, forskning og udvikling er vigtigt for UC SYD.

Der er 700 ansatte på fire campusser i Esbjerg, Kolding, Haderslev og Aabenraa. Læs mere på ucsyd.dk.  

Kilder: