Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

6 trin til et godt studievalg

Her finder du 6 nyttige trin, der kan hjælpe dig med at træffe det rigtige studievalg.

1) Mød uddannelserne

Der er rigtig mange uddannelser og rigtig mange muligheder. Derfor kan det være en god idé at deltage i Åbent hus og tale med de studerende, der går på uddannelsen om, hvordan det er at være studerende. Du kan også få et godt indblik i de studerendes hverdag og studiemiljøet på de sociale medier.

2) Overvej, hvilken uddannelsestype du er

Der er stor forskel på, hvordan uddannelser er bygget op. Læser du på universitetet, vil du for eksempel blive undervist på større hold, og undervisningen vil typisk foregå som forelæsninger. Omvendt vil du på en professionshøjskole som UC SYD opleve undervisning på mindre hold, hvor teorien hele tiden sættes i relation til praksis.

Derfor kan det være en god idé at overveje, hvilken type af uddannelse du kan trives med, og hvordan du bedst lærer. Læs mere om uddannelsestyper her.

3) Find de studieformer, der passer bedst til dig

Det kan også være en god idé at undersøge, hvilke studieformer der passer til dig. Er du til gruppearbejde eller selvstudie? Vil du gerne i praktik under uddannelsen, eller foretrækker du en udelukkende teoretisk undervisning? 

4) Bliv klogere på studiebyerne

Dine omgivelser betyder også noget for, hvordan du trives med et studie. Derfor kan det være en god idé at overveje, hvilke studiebyer der passer til dig. Tjek vores studiebyer ud lige her.

5) Undersøg jobmulighederne

Der findes et hav af uddannelser, men hvad kan uddannelserne egentlig bruges til? Hvilken titel får man, og hvad arbejder man med? Undersøg, hvordan færdiguddannede bruger deres uddannelse, og hvilke karrieremuligheder uddannelsen har givet dem. Det kan være med til at give dig en idé om, hvilken retning du ønsker at gå.

6) Find ud af, hvad du brænder for

Endelig er det selvølgelig vigtigt, at du undersøger og tænker over, hvad du egentlig brænder for. Hvad motiverer dig, og hvornår er du allermest engageret?