Lær at lede i skolens tværfaglige miljø og skab samarbejde mellem fagligheder og funktioner
- Få kompetencerne til at udføre professionel skoleledelse med den nyeste viden på området.
- Lær at inddrage forvaltningsret, personalejura og styringsrammer i din ledelsespraksis.
Den moderne skole er en kompleks organisation. For at lede en kompleks organisation skal du klædes på med nyeste viden på området. Det får du på modulet i skoleledelse, hvor du vil stifte bekendtskab med både forvaltningsret, personalejura og styringsrammer for skoleledelse.
Folkeskolens formål er kernen i ledelsen af skolen, men hvordan du opnår målene afhænger i høj grad af, hvordan din ledelsesopgave bliver udmøntet. Derfor er der på modulet fokus på, at du lærer at agere i din egen skoleledelsespraksis i samspil med forvaltning og skolebestyrelse. Det kræver selvfølgelig forståelse for de forvaltningsretlige, personalejuridiske og styringsmæssige rammer for skoleledelse – som du også vil få på modulet.
Samspil og samarbejde er vigtig forudsætninger for folkeskolens succes. Derfor vil du på modulet i skoleledelse lære at vælge, begrunde og formidle relevante løsninger i din egen ledelsesmæssig praksis. Det vil både foregå ved ,at du inddrager retskilder og i samarbejde med forvaltningen og skolebestyrelsen.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Hvordan du agerer i din egen skoleledelsespraksis i samspil med forvaltning og skolebestyrelse.
- Lær om folkeskolens formål samt forvaltningsretligt og personalejuridisk grundlag, og lovgrundlagenes betydning for udmøntning af ledelsesopgaven.
- Bliv klædt på til at løse forvaltningsretlige, personalejuridiske og styringsmæssige problemstillinger på skoleområdet under inddragelse af relevante retskilder.
- Udvikl din ledelsesmæssig praksis i samspil med forvaltning og skolebestyrelse.
- Lær om tværprofessionelt og tværorganisatorisk samarbejde om problemstillinger med forvaltning, skolebestyrelse og andre relevante aktører.
Tilmeld dig her
Skoleledelse for Odense Kommune, BUF
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 10.06.2021
- Bedømmelse: Mundtlig eksamen
- Pris: kr. 14.200
- Kursusnummer: EH19-21600
Undervisningstidspunkt
Modulet er på 5 ECTS point. Undervisningen afholdes den 28/1, 25/2, 15/4 og 12/5 kl. 08.30-15.00. Den 18/3 afholdes undervisning kl. 8.30-11.30 og efterfølgende aktionslæringsmøde i tidsrummet 12.00-15.00. Derudover vil der være to netværksgruppemøder. Aflevering af opgave den 27. maj 2021 og mundtlig prøve den 10. juni 2021. Undervisningen foregår på Phønix, Schacksgade 39, 5000 Odense.
