Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Jonglerer studieliv og tre børn uden problemer

Mød Tanja, der er digital lærerstuderende

Tanja Holbech kunne mærke, hun havde flair for undervisning. Med den digitale læreruddannelse kan hun få studielivet til at passe ind i sin dagligdag med tre børn.

Den digitale læreruddannelse er nemlig ikke kun for dem, som tager på eventyr i udlandet og samtidig gerne vil læse til lærer. Tanja Maria Holbech er 40 år og bor i Randers med sine tre børn. Efter at have prøvet kræfter med læreruddannelsen som dagstudie måtte hun erkende, at studieformen ikke passede ind i hendes hverdag. Hun ledte derfor efter alternativer og fandt den digitale læreruddannelse.

Foto af digital lærerstuderende

Jeg læste om den på hjemmesiden. Herefter var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det rigtige for mig.

Tanja Holbech

Digital lærerstuderende

Faglige og personlige fordele

For Tanja var opstarten på det digitale studie ikke helt gnidningsfri. Hun ville lære hele den digitale platform at kende – gerne på den halve tid; "Utålmodig vil nogle nok kalde mig". Alligevel har hun allerede nogle måneder inde i studiet fundet sig godt til rette med det digitale system og er kommet langt i sine første moduler. Nu oplever hun mange fordele.

På det personlige plan er der en masse fordele. Jeg skal ikke skynde mig hjem og hente den yngste i SFO eller føle, jeg går glip af noget på studiet, hvis han er syg, skal til tandlæge osv. Alt i den kategori er blevet meget lettere.

Tanja Holbech

Digital lærerstuderende

Fleksibiliteten i studiet giver hende mulighed for at jonglere privatliv og studieliv uden at have dårlig samvittighed overfor hverken børn eller medstuderende. Også fagligt ser hun fordele.

På den digitale uddannelse skal vi ud på skolerne i hvert modul ud over de almindelige praktikker. Det ser jeg også som en kæmpe fordel, da ét er teori, noget helt andet er praksis.

Tanja Holbech

Digital lærerstuderende

Flair for undervisning

Tanjas børn går i 0., 7. og 10. klasse, og de mange år med lektielæsning hjemme ved spisebordet var en af grundene til, hun søgte ind på læreruddannelsen.

Jeg kunne mærke, jeg havde flair for undervisning.

Tanja Holbech

Digital lærerstuderende

Børnenes skolegang har også givet hende en holdning til jobbet som lærer.

Da min ældste går i 10. klasse, har jeg haft skolelivet tæt inde på livet i snart 11 år. Her har jeg set, hvad en dygtig lærer kan udrette, og hvad en dårlig lærer kan ødelægge. Jeg mener, det er uhyre vigtigt, at vi tager os godt af børnene i skolen. De skal uddannes samtidig med, at de bliver guidet til at finde deres egne kvaliteter.

Tanja Holbech

Digital lærerstuderende

Dét er en af drivkræfterne i Tanjas vej til lærerjobbet.

Kort og godt

Jeg er VILD med at studere på den digitale uddannelse.

Tanja Holbech

Digital lærerstuderende

Så kort kan det siges. Og Tanja understreger, at selvom man som digital studerende skal kunne meget på egen hånd, så er man aldrig overladt helt til sig selv.

Læs mere om den digitale læreruddannelse

På UC SYD har du mulighed for at læse på den digitale læreruddannelse. Udover praktikopholdene foregår uddannelsen helt digitalt. Det giver dig mulighed for at tilpasse uddannelsen til dig og dine ønsker. Vi tilbyder også den delvis digitale læreruddannelse.