Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Læser til lærer fra Bali

Mød Maria, der bor på Bali men læser i Danmark

Med den 100% digitale læreruddannelse kan Maria Frisch blive hos kæresten på Bali. Også i praktikken.

Indtil for nylig var læreruddannelsen ikke sådan lige at tage under armen, hvis du var ved at flytte om på den anden side af jorden. Ikke mindst praktikken betød, at studerende var delvist bundet til Danmark. Men i dag er situationen en anden: UC SYD har en 100% digital læreruddannelse, hvor man kan tage sin praktik uanset hvor på kloden, man befinder sig.

Og det benytter Maria Frisch sig af. Hun mødte sin australske kæreste for et par år siden, og i dag har hun arbejde som yogalærer på Bali.

Det er fantastisk, at man kan sidde på Bali og læse til lærer, og også få SU. Det er en god måde at studere på, især hvis man har fuldtidsarbejde ved siden af.

Maria Frisch

Digital lærerstuderende

Foto af digital lærerstuderende på Bali

Selvdisciplin

Maria er kun et par måneder inde i studiet, men indtil videre er alting gået fint. Hun har dog opdaget, at det kræver noget af hende at læse en 100% digital uddannelse.

Det er vigtigt, at man kan motivere sig selv, for man er meget alene. Så man skal kunne koordinere sin tid og holde fast i sig selv.

Maria Frisch

Digital lærerstuderende

Barcelona et par måneder

Via Skype og andre onlineplatforme kan hun holde kontakt med studerende og undervisere. Praktikkerne kommer til at finde sted på en international skole på Bali, og dér kan hun også godt forestille sig at få job, når studiet er forbi.

Den første praktik kommer dog til at foregå et sted i Europa, fordi hun og kæresten alligevel har planer om at skulle bo i Barcelona i nogle måneder. Hans arbejde foregår online, så han er fleksibel med hensyn til sted.

Det prøver jeg

Maria Frisch regner med at kigge hjem til Danmark ca. en gang hvert halve år. Men hun er glad for at kunne realisere sin lærerdrøm fra Bali.

Jeg har altid vidst, jeg skulle have med mennesker at gøre. Jeg overvejede også pædagoguddannelsen. Jeg havde haft lyst til at studere i to år og også overvejet, om man skulle hjemad. Men så faldt jeg over den her 100% digitale uddannelse og tænkte: ’Det prøver jeg’. Jeg har fået god vejledning af de forskellige lærere, så jeg er glad for det.

Maria Frisch

Digital lærerstuderende

Fakta

  • Praktikperioderne er fleksible på uddannelsen, men Maria regner med at tage første praktik i februar.
  • Hun har engelsk som første fag, idræt som det andet.

Læs mere om den digitale læreruddannelse

På UC SYD har du mulighed for at læse på den digitale læreruddannelse. Udover praktikopholdene foregår uddannelsen helt digitalt. Det giver dig mulighed for at tilpasse uddannelsen til dig og dine ønsker. Vi tilbyder også den delvis digitale læreruddannelse.