Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Niklas bruger PR til at hjælpe flygtninge

Hør om Niklas' job ved en NGO

Han har læst erhvervssprog og it-baseret markedskommunikation, men Niklas vil hjælpe folk i nød.

Når man hører ordene markedsføring og PR, tænker man måske mere på skyskrabere med store glasfacader og folk i jakkesæt, der bekymrer sig om bundlinjen først og sidst. Men når det gælder Niklas Kildentoft, tager man fejl i den henseende. Han er nemlig blevet ansat til at hjælpe flygtninge i Flensborg.

Noget meningsfuldt

Den tyske statsborger fik sin professionsbachelorgrad fra UC SYD i Haderslev, og herefter gik han i en helt anden retning: Han blev nemlig ansat hos Flüchtlingshilfe Flensburg, en NGO som yder hjælp til flygtninge i området. Dér har han fået en ét-årig kontrakt. Missionen er at øge opmærksomheden om flygtningenes situation, at søge om midler og at koordinere det arbejde, som udføres af lokale frivillige.

Under et ophold i Cambodja for nogle år siden, hvor han underviste i engelsk på et børnehjem for forældreløse og mødte unge fra hele verden, besluttede han at ville gøre noget meningsfuldt for andre. Socialt arbejde er ikke særligt godt lønnet i Tyskland, men Niklas følte, at livet konstant skubbede ham i den retning.

’Jeg måtte gøre noget’

Så da han besøgte en uddannelsesmesse i hjembyen Flensborg og stødte på UC SYD's stand, lød det som en mulighed for at forbinde punkterne for ham: Han kunne forfølge sin interesse for PR og samtidig bruge den til at fremme en social dagsorden.

Foto af studerende

På det tidspunkt brød Pegida-bevægelsen igennem (en pan-europæisk anti-immigrationsbevægelse, red.), og jeg kunne simpelthen ikke tro det. Jeg følte, jeg måtte gøre noget.

Niklas Kildentoft

Dimittend fra erhvervssprog og it-baseret markedskommunikation

At promovere en NGO

Under studierne i Haderslev besluttede han, at et job i en stor, international virksomhed bare ikke var ham. I stedet blev han frivillig hos Flüchtlingshilfe Flensburg i et års tid, og det overbeviste ham om, at han kunne opfylde sine ambitioner dér.

Derfor blev han glad, da han fik stillet en ét-årig kontrakt i udsigt som manager i organisationen. Dér kan han bruge de færdigheder, han har lært på UC SYD, ikke mindst de digitale færdigheder.

Jeg skal lave PR, holde hjemmesiden ajour og håndtere sociale medier. Jeg skal også koordinere de frivilliges arbejde og være med til at starte nye projekter op.

Niklas Kildentoft

Dimittend fra erhvervssprog og it-baseret markedskommunikation

Brug for hjælp

Så det ser ud, som om alt går op i en højere enhed: En interesse for PR og et ønske om at hjælpe andre kan kombineres professionelt. Og med det stigende antal flygtninge, som ankommer til et Europa i politisk krise for tiden, ved han, at der er noget at tage fat på.

Der er brug for hjælp. Vi har behov for en holdningsændring og for at blive endnu mere opmærksomme på det her.

Niklas Kildentoft

Dimittend fra erhvervssprog og it-baseret markedskommunikation

Flüchtlingshilfe Flensburg ser ud til at have fået den rette mand til rette tid.

Engelsk og digital markedskommunikation

Tænder du på sociale medier? Er du vild med sprog? Og kunne du tænke dig at kommunikere og markedsføre hver dag, når du står op? Så er uddannelsen i engelsk og digital markedskommunikation, hvor du uddanner dig til digital content producer, lige noget for dig.