Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning

Praktikernetværk om teknologiforståelse

- et netværk for undervisere

teknologiforståelse

CFU tilbyder i et samarbejde med Børne- og Undervisningsministeriet en række arrangementer, som kan være med til at klæde dig, din skole og jeres kommune på til at arbejde med teknologiforståelse - både konkret i undervisningen og som et indsatsområde. Vi samler lærere, ledere og konsulenter fra grundskoler og kommuner, der er interesserede i at arbejde med teknologiforståelse, til regionale netværksmøder og andre videndelings- og kompetenceudviklingsaktiviteter sammen med konsulenter fra CFU, UC SYD og andre aktører.
01

Teknologiforståelsesnetværket

CFU tilbyder i et samarbejde med Børne- og Undervisningsministeriet en række arrangementer, som kan være med til at klæde dig, din skole og jeres kommune på til at arbejde med teknologiforståelse - både konkret i undervisningen og som et indsatsområde.

Vi samler lærere, ledere og konsulenter fra grundskoler og kommuner, der er interesserede i at arbejde med teknologiforståelse, til regionale netværksmøder og andre videndelings- og kompetenceudviklingsaktiviteter sammen med konsulenter fra CFU, UC SYD og andre aktører.

02

Vil du være med i netværket?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få info om netværksarrangementer, samt nyheder om teknologiforståelse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her. Husk at afkrydse 'Teknologiforståelse'

03

Arrangementer

robot ev3

Netværksdag 9.12.2019

Netværksdag Teknologiforståelse

Kære skoler og kommuner

I inviteres hermed til Praktikernetværk om teknologiforståelse for interesserede skoler.

vr briller

Dataforståelse workshop 3.12.2019

Dataforståelse-ws

 

Gå ikke glip af muligheden for at sætte et vigtigt og komplekst felt som dataforståelse på din skoles dagsorden på en ligetil og håndgribelig måde. Meld jer til en af de mange gratis workshops og få didaktisk inspirationsmateriale med hjem til direkte brug i undervisningen.

04

Fakta om teknologiforståelsesprojektet

Teknologiforståelse afprøves som fag og faglighed på 46 skoler fordelt på 32 kommuner fra hele landet. Forsøget løber over tre skoleår i perioden 2019 til 2021. På den ene halvdel af skolerne gennemføres forsøget med teknologiforståelse som selvstændigt fag i enten indskolingen, mellemtrinnet eller udskolingen og på den anden halvdel af skolerne gennemføres forsøget med teknologiforståelse som faglighed integreret i følgende syv fag: dansk, matematik, natur/teknologi, fysik/kemi, billedkunst, håndværk og design og samfundsfag i enten indskolingen, mellemtrinnet eller udskolingen. Forsøget skal afprøve teknologiforståelse som faglighed i folkeskolen, så alle elever lærer at forholde sig kritisk til teknologi og forme den frem for blot at bruge den.