Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Tysk lokker undervisere tilbage på skolebænken

UC SYD's læreruddannelse i Haderslev tilbyder, i samarbejde med det anerkendte Goethe-Institut, en efteruddannelse i tysk. Efteruddannelsen er målrettet undervisere, der ønsker at få styrket deres undervisningskompetencer i tyskfaget - og det er der behov for.

-UC SYD er det eneste sted, som tilbyder en tysk efteruddannelse, i et samarbejde med Goethe-Instituttet. Og der er stor mangel på lærere med undervisningskompetencer i tyskfaget. Derfor er uddannelsen meget relevant, fortæller studiekoordinator på UC SYD, Svend Brandt.

Faglighed og fleksibilitet

En af dem, som netop har valgt at tage efteruddannelsen i tysk, er Sükrüye.

-Jeg vil gerne styrke min faglighed i faget og samtidig også få et bevis på mine kompetencer. Samtidig var det ret afgørende for mig at læse tysk på UC SYD, fordi de samarbejder med Goethe. Derfor var det, det helt rette valg for mig at tage tyskuddannelsen her - også selvom det betyder, at jeg må pendle lidt mellem København og Haderslev.

Uddannelsen er digital, og derfor skal Sükrüye kun enkelte gange tage turen til Haderslev.

-Det betyder meget, at uddannelsen er så fleksibel som den er. Jeg kan tage undervisningsmoduler online, når det passer mig, og samtidig får jeg også 'rigtig' undervisning. For mig er den kombination rigtig god. Selve undervisningen giver mig både et teoretisk og praktisk indblik i det at undervise i tysk. Den røde tråd eller koblingen mellem teori og praksis er meget tydelig i faget, og det er virkelig godt.

Om uddannelsen

Undervisningen på den kombinerede efter- og videreuddannelse i tysk er tilrettelagt som en blanding af mødepligt og onlinemoduler og egner sig for undervisere, der underviser i tysk, på alle niveauer.

Undervisere får, ud over ny fagdidaktisk viden, inspiration til at se nærmere på andres samt egne undervisningsmetoder. Undervisningen afsluttes med læreruddannelsens undervisningsfagprøve i tysk.

Find yderligere information her.