Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Professionsbachelor

Bliv lærer med idrætsprofil

Brænder du for idræt og bevægelse? Og vil du dele din passion med børn og unge?

Kombinér din passion for idræt med undervisning

Er du vild med idræt, sundhed og bevægelse? Og drømmer du samtidig om at blive folkeskolelærer? Så tag læreruddannelsen med idrætsprofil, og bliv mere end blot idrætslærer.

Med en idrætsprofil tager du en uddannelse, hvor idræt er hele omdrejningspunktet. Størstedelen af din undervisning, praktikforløb og projekter vil i løbet af alle fire år være struktureret omkring idræt.

Du bliver derfor en dygtig idrætslærer. Men du løfter også dine kompetencer inden for idræt til et højere niveau end dét. Med en idrætsprofil kommer du til at hæve barren for, hvad der er muligt inden for undervisning af børn og unge i idræt i skolen. Du får kompetencerne og fagligheden til at løfte kvaliteten af idræt og bevægelse i skoler, organisationer og i samarbejde med foreninger.

Uddannelsens opbygning

Indhold på uddannelsen

På uddannelsen udvikler du din viden og færdigheder inden for både boldspil, leg, dans, bevægelse og udtryk, redskabsaktiviteter, atletik, udeliv og aktiviteter i og på vand.
 
Du får viden om idræt og inklusion, idrætskultur og værdier, idræt og aldersrelateret træning, anatomi og fysiologi, kost, innovation og et væld af nye og gamle idrætsaktiviteter, vi afprøver og reflekterer over i praksis og teori.

Du skal også supplere din idrætsprofil med et eller to øvrige undervisningsfag, som giver dig kompetencer i undervisning i andre fag.

På idrætsprofilen vægter vi samarbejdet med lokale skoler med idrætsprofiler, idrætsorganisationer og idrætsforeninger højt, og du vil blive en del af et idrætsfællesskab, hvor det faglige og sociale går hånd i hånd.

Praktik

Under uddannelsen skal du i praktik i idræt i tre perioder.

Minimum én af perioderne kan være i en specialpraktik i en skole med en særlig idrætsprofil og med mulighed for tilknytning til f.eks. en idrætsforening.

Kommende svømmelærere i Esbjerg er på kanokursus og griner imens
'

Lige som på den helt almindelige læreruddannelse skal du også på læreruddannelsen med idrætsprofil vælge specialiseringsmoduler undervejs på din uddannelse.

Læs eksempelvis om studiestarten på svømmelærermodulet, som lader dig prøve kræfter med både kystlivredning og kanokursus.

Job og karriere med en idrætsprofil

Du kan selvfølgelig arbejde som idrætslærer i folkeskolen, men du kan også blive ansat på privat- eller friskoler med særlige idrætslinjer, på idrætsefterskoler og idrætshøjskoler.

Det er også muligt at blive ansat i idrætsorganisationer, kommunale idrætsprojekter, skolesportsprojekter m.m.

Du får altså kompetencer, som kan bruges på den lange bane i en fremtidig karriere med undervisning i idræt som omdrejningspunkt og med fokus på at styrke kvaliteten af idræt.

Idrætsprofil eller idræt som undervisningsfag?

Læreruddannelsen med idrætsprofil er for dig, der vil have idræt som en rød tråd gennem hele din læreruddannelse og efterfølgende ønsker en karriere med idræt som omdrejningspunktet.

Du behøver altså ikke at vælge læreruddannelsen med idrætsprofil for at blive idrætslærer. På læreruddannelsen kan du nemlig sagtens vælge idræt som almindeligt undervisningfag.

Adgangskrav

Du skal opfylde de samme adgangskrav, der er til den almindelige læreruddannelse og til de undervisningsfag, du vælger.

Læs mere om adgangskravene til læreruddannelsen og undervisningsfagene her.

Sådan søger du

Vil du søge ind på læreruddannelsen i Esbjerg med fokus på idræt og sundhed, kan du gøre det herunder. Når du klikker på knappen, bliver du sendt videre til optagelse.dk, hvor ansøgningen sker igennem.

Har du spørgsmål?

Du kan spørge os om alt lige fra optagelse, SU, udfyldelse af din ansøgning til valg af studie. Vi hjælper dig gerne.