Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Professionsbachelor

Bliv lærer med trainee-læreruddannelsen

Den helt almindelige læreruddannelse med en 25% ansættelse af en fuldtidsstilling på en folkeskole.

Læs til lærer, mens du arbejder på en folkeskole i Esbjerg Kommune

Med trainee-læreruddannelsen kan du uddanne dig til folkeskolelærer, mens du samtidig er tilknyttet en folkeskole med en 25% ansættelse af en fuldtidsstilling. Dét giver dig både en større økonomisk indkomst, en tidlig erfaring med lærerjobbet ude i praksis og en fast mentor, der guider dig i alle nuancer af lærerfaget.

Trainee-læreruddannelsen kan eks. være for dig, der ønsker at skifte karriere, men har brug for en lidt større økonomisk indkomst end SU. Som trainee bliver du fastansat på en skole, og den ansættelse kan fortsætte efter, du er færdig med din uddannelse. 

Med trainee-læreruddannelsen får du:

 • En tæt kobling til praksis, allerede mens du studerer. 
 • Dit allerførste job som lærer – både under og efter din uddannelse.
 • En fast mentor - både på skolen og uddannelsen - der giver dig praktisk og teoretisk viden.

Fakta om trainee-læreruddannelsen

 • Type : Læreruddannelsen + 25% ansættelse af fuld tid.
 • Beliggenhed : Esbjerg kommune
 • Pladser pr. årgang : 20
 • Økonomi : SU + løn for 25% ansættelse
 • Ansøgningsfrist og studiestart : Ansøgningsfrist: 21. januar 2022 Studiestart: 1. februar 2022. 
 • Adgangskrav : Samme adgangskrav som på læreruddannelsen + ansøgning og ansættelse ved en folkeskole i Esbjerg kommune. 

Helt samme læreruddannelse - med ekstra praksiserfaring

Trainee-læreruddannelsen er den helt samme uddannelse som den almindelige læreruddannelse. Du følger altså helt samme undervisning som de medstuderende, der ikke er trainee-lærerstuderende.

Dit trainee-forløb på den folkeskole, du ansættes på, ligger udover din normale undervisning. Det vil sige, at du ved siden af din studietid skal arbejde 25% af en fuldtidsstilling på skolen - disse timer er planlagt, og du får løn for dem.

Du kan vælge trainee-læreruddannelsen, hvis du ønsker en lærerprofil rettet mod de yngste klassetrin. De fag, du kan vælge som en del af din læreruddannelse, vil altså være rettet mod 0.-6. klassetrin, og også dit trainee-forløb på folkeskolen vil være rettet mod de yngste elever.

Uddannelsens opbygning

Som studerende møder du op til studie og undervisning på UC SYDs campus i Esbjerg ca. tre dage om ugen. Som trainee-lærerstuderende arbejder du ved siden af studiet 25 procent af fuld tid - hvilket svarer til ca. 1,5 dag om ugen - på en folkeskole i Esbjerg Kommune, som vi samarbejder med.

Herudover vil du selvfølgelig skulle studere, lave studiegruppearbejde, skrive opgaver mm. Og vi sørger for at lave de bedst mulige rammer, så du også som trainee-studerende kan deltage i alle dine studieaktiviteter.

Før hvert semester får du et skema, hvor både din undervisning på læreruddannelsen og dit arbejde på skolen er fast planlagt.

Yngste-profil rettet mod 0.-6. klassetrin

Med trainee-læreruddannelsen får du en profil, der primært retter sig mod 0.-6. klassetrin. Når du skal vælge specialiseringsfag, vil du altså også have fokus på de yngste elever.

Praktik

Du går ikke glip af din praktik

Selvom du løbende under din uddannelse får en masse praksiserfaring koblet sammen med din teoretiske viden, så skal du stadig i samme praktikforløb, som øvrige studerende på læreruddannelsen. Du går altså ikke glip af forskellige praktikforløb på andre folkeskoler, selvom du allerede arbejder ude i felten som trainee-studerende.

Økonomi

Større økonomisk gevinst

På dit første semester får du SU, da du endnu ikke er startet i din trainee-stilling endnu.

Allerede fra dit andet semester vil du få både SU og løn for din ansættelse på 25 procent af en fuldtidsstilling. Du vil altså i 3,5 år have større økonomisk indkomst, end hvis du studerer på den almindelige læreruddannelse.

Adgangskrav og optagelse på trainee-læreruddannelsen

For at læse til lærer som trainee, skal du søge ind på læreruddannelsen i Esbjerg via vores vinteroptag. Det betyder, at du skal:

 • Søge senest: Den 21. januar 2022 
 • Starte på uddannelsen: Den 1. februar 2022
Adgangskrav

For at søge ind på trainee-læreruddannelsen skal du opfylde adgangskravene til læreruddannelsen - find adgangskravene her.

Sådan bliver du optaget

Hvis du opfylder adgangskravene til den almindelige læreruddannelse og bliver optaget, starter du på læreruddannelsen sammen med alle vores andre studerende, der starter på læreruddannelsen til vinter.

Når du er startet på læreruddannelsen, skal du i løbet af dit første semester søge trainee-stillingerne hos de folkeskoler i Esbjerg Kommune, vi samarbejder med. Skolerne slår stillingerne op i slutningen af april, og som studerende ansøger og deltager du i ansættelsessamtalerne på lige vilkår.

Når du er blevet ansat i en trainee-stilling, er du optaget som trainee-lærerstuderende.

Lykkes det dig ikke at få en af stillingerne, kan du blot fortsætte på den almindelige læreruddannelse sammen med de øvrige studerende.

Søg ind på trainee-læreruddannelsen

Ansøgningsfrist: 21. januar 2022

Studiestart: 1. februar2022

 

Spørgsmål om uddannelsen?

Så kontakt endelig en af vores studievejledere på læreruddannelsen i Esbjerg. De står klar til at svare på dine spørgsmål.

Studievejledere i Esbjerg

Birgitte Lund
Studievejleder, Campus Esbjerg
blun@ucsyd.dk
7266 3073

Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?

Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?