Bliv sygeplejerske
Barn, ung, voksen og gammel. I alle faser af livet kan vi havne i situationer, hvor mødet med en sygeplejerske bliver afgørende. Som sygeplejerske tager du imod borgerne, når de midt om natten kommer ind på skadestuen. Du er også den rolige hånd, der lægger patientens drop, når der er behov for medicin eller væske. Du kan dit håndværk og træffer de nødvendige beslutninger i en hverdag, der veksler mellem stabile, komplekse og akutte situationer. Og det er dig, der med overblik og professionalisme altid har patienten i centrum, hvad end det er på sygehuset, i hjemmeplejen eller i psykiatrien.
På sygeplejerskeuddannelsen bliver du klædt på til at kunne udføre alle dele af sygeplejefaget. På baggrund af den sidste nye forskning og viden lærer du at give den bedst mulige sygepleje til mennesker i alle aldre og fra alle samfundslag, i forskellige situationer og til mange forskellige behov.
Du kommer hurtigt tæt på virkeligheden
Allerede under din uddannelse kommer du tæt på den virkelighed, der venter på dig efter dit studium. På campus har vi topmoderne simulationslokaler, som vi inddrager i undervisningen. Her gør vi den teoretiske undervisning praktisk, reflekterer over sygeplejefaget og klæder dig på til dine praktikforløb. Og når du kommer tilbage fra din praktik, har du endnu flere erfaringer med dig, som du kan inddrage i undervisningen.
På studiet kommer du også til at arbejde sammen med andre professioner. Det kan bl.a. være med bioanalytikerne, jordemødrene, ergo- og fysioterapeuterne samt socialrådgiverne. Her får du et indblik i andre fagområder, og dét ruster dig til det vigtige tværprofessionelle samarbejde, du kommer til at møde i dit job som sygeplejerske.
Adgangskrav & optagelse
Ansøgningsfrister
Kvote 1: 5. juli kl. 12.00
Kvote 2: 15. marts kl. 12.00
Ansøg til sygeplejerskeuddannelsen
Drømmer du om at læse til sygeplejerske? Så søg ind på sygeplejerskeuddannelsen.
Ansøg til netuddannelsen til sygeplejerske
Vil du gerne læse til sygeplejerske på netuddannelsen? Så søg ind her.
Studiestart
Sygeplejerskeuddannelsen har studiestart i september og februar. Netuddannelsen har kun studiestart i februar.
Det er vores studieadministrative system, der automatisk fordeler ansøgere ud på studiestart i september og studiestart i februar.
Optag
Sygeplejerskeuddannelsen optager 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.
Kvote 1: Adgangskrav og optagelse
Kvote 2: Adgangskrav og optagelse
Ansøgningsproces
Vigtigt at vide, når du søger optagelse
Uddannelsens opbygning
Det tager tre et halvt år at blive sygeplejerske. På uddannelsen fordyber du dig i fag som sygepleje og sygdomslære, anatomi, fysiologi og farmakologi. De sundheds- og naturvidenskabelige fag giver dig en grundig viden om kroppens opbygning, sygdomme og behandling. Du lærer også om pædagogik, psykologi og kommunikation, og om sociologi, etik og jura. Det giver dig en forståelse for, hvordan mennesker kan reagere i svære situationer, hvordan du skal håndtere, kommunikere og give omsorg til forskellige patienter, og hvad du skal være opmærksom på etisk og juridisk.
Undervisningen veksler mellem dialogbaseret holdundervisning, forelæsninger, gruppearbejde og selvstudie. På campus har vi simulationslokaler, som vi inddrager i undervisningen, og her øver du både dine kliniske kompetencer og kontakten og kommunikationen med patienten.
I løbet af din studietid skal du i praktik. Vi kalder praktikken for klinisk undervisning, og hele 40 procent af din studietid foregår ude på de kliniske uddannelsessteder, hvilket bl.a. kan være sygehuse, psykiatrien, hjemmeplejen og på ambulatorier. Her vil du møde kliniske vejledere, der støtter og vejleder dig undervejs i dit forløb.
Du har også rig mulighed for at tage et eller flere af dine praktikforløb i udlandet, og også dine semestre med teoretisk undervisning kan du tage udenfor Danmarks grænser.
Du afslutter din uddannelsen med et bachelorprojekt, hvor du kan fordybe dig i den sygeplejefaglige problemstilling, som, du synes, er mest interessant.
Regler og rammer for uddannelsen
Vi har samlet de dokumenter, der kan være vigtige for din uddannelse. Find eks. studieordninger, praktikbeskrivelser og studieaktivitetsmodeller her
Job & karriere
Når du er færdig med din uddannelse og er blevet autoriseret sygeplejerske, har du mange karrieremuligheder. Langt størstedelen af færdiguddannede sygeplejersker bliver ansat på sygehuse, men her kan jobbene variere meget afhængig af afdelingen. Drømmer du eks. om at arbejde med børn, trives du bedst med en hektisk hverdag i en akutafdeling, eller egner du dig godt til at arbejde på en intensivafdeling, hvor patienterne er i en kritisk tilstand og skal observeres hele døgnet? Du har mange muligheder for at vælge job indenfor det, du brænder mest for.
Mange sygeplejersker får også job i hjemmeplejen, i psykiatrien eller på lægehuse. Herudover har du som sygeplejerske gode muligheder for at arbejde i udlandet eks. med organisationer som Læger uden Grænser.
Som færdiguddannet sygeplejerske har du også mulighed for at videreuddanne dig på diplom-, master-. kandidat- eller ph.d.-niveau. Du kan også specialisere dig ved at tage en uddannelse indenfor eks. det intensive, akutte, psykiatriske felt mm.
Økonomi
Der vil på uddannelsen være udgifter til undervisningsmidler og litteratur samt transport eller bolig i forbindelse med praktik. Du kan finde flere informationer om udgifter til transport i forbindelse med uddannelse og praktik her.
Vejledning om SU
Har du spørgsmål vedrørende SU (Statens Uddannelsesstøtte)? Så hjælper vores SU-vejledere dig meget gerne.
Er du kommende studerende? Kontakt os her.
Er du nuværende studerende? Kontakt os her.
Du kan også ringe til os.
Mandag-torsdag: 8-12
Læs til sygeplejerske på nettet
Drømmer du om at blive sygeplejerske, men har du brug for et mere fleksibelt studium? Så læs til sygeplejerske på netuddannelsen i Aabenraa.
Du kan læse meget mere om at læse til sygeplejerske på netuddannelsen her.
Spørgsmål & svar
Kontakt os
Vi er her for at hjælpe dig. Så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål om optagelse, adgangskrav, valg af studie eller om selve uddannelsen.
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?