Gå til hovedindhold

Værksteder 2018

Naturvidenskabsfestival 2018 på UC SYD

Her finder du en oversigt over dette års værksteder på Naturvidenskabsfestivalen på UC SYD.

01. #Kendditmejeriprodukt
Titel:
01. #Kendditmejeriprodukt

Emne:
Mager mejeriprodukter
Kort info omkring emnet, derefter skal der skydes efter de magre mejeriprodukter

Mål:
Eleverne skal lærer at kende forskel på magre- og ikke magre mejeri produkter.

Arbejdsform:
Bevægelse

Tidsramme:
15

02. Alternativ til sukker
Titel:
02. Alternativ til sukker

Emne:
Spise varieret, ikke for meget, vær fysisk aktiv og spis mindre sukker.
Smag: Sødt

Mål:
Få ideer til alternativer til raffineret sukker.

Arbejdsform:
Ide udbytte.

Tidsramme:
5 min

03. Det grove køkken - spis mere fuldkorn
Titel:
03. Det grove køkken - spis mere fuldkorn

Emne:
Bod 1: vælg fuldkorn
- sortering af forskellige fuldkornprodukter

Bord 2: Huskespillet - husk dine fuldkorn
- huskespil af fuldkornprodukter. (terningkast med bedømmelse af tid for at se produkterne)

Bord 3:
- Stor planche med morgenmadsprodukter til afkrydsning

Til slut ved hver bod aflønnes de ved forkerte svar med et aktivitetskort, som udføres til sidst i standen.
Ved afsluttet aktivitet belønnes børnene med en havregrynskugle

Mål:
Kendskab til fuldkorn

Arbejdsform:
Opgave

Tidsramme:
2-3 min

04. Er min cola sur?
Titel:
04. Er min cola sur?

Emne:
Grundsmagen sur.


Mål:
At blive opmærksom på at surt er en grundsmag.
Sur/sød balance i mad og drikke.
Man kan afbalancere sødt med surt og surt med sødt.

Arbejdsform:
Oplæg og eksperiment

Tidsramme:
5 minutter

05. Fit for sukker
Titel:
05. Fit for sukker

Emne:
Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv og spise mindre sukker.
Smag: Sødt

Mål:
Opmærksom på hvor meget fysisk aktivitet der skal forbrændes ved en givende mængde sukker.

Arbejdsform:
Fysisk aktivitet

Tidsramme:
5 min

06. Hvor sur tør du blive?!
Titel:
06. Hvor sur tør du blive?!

Emne:
Grundsmagen sur

Mål:
At blive opmærksom på at surt er en grundsmag.
Sur/sød balance i mad og drikke.
Man kan afbalancere sødt med surt og surt med sødt.

Arbejdsform:
Test dig selv

Tidsramme:
5 minutter

07. Smag og vind med samme sind
Titel:
07. Smag og vind med samme sind

Emne:
Smagsgenkendelse - Eleverne skal gætte frugter/grøntsager med lukkede øjne.
Om kostrådende:
- Spis frugt og grøntsager
- Spis varieret, ikke for meget, og dyrk motion

Mål:
Skal kunne genkende smagen af forskellige frugter og grøntsager uden at kunne se det

Arbejdsform:
Smagsgenkendelse

Tidsramme:
5-10 min

08. Tegn og gæt
Titel:
08. Tegn og gæt

Emne:
Eleverne skal se en frugt/grøntsag i x antal sekunder, de skal herefter tilbage og tegne den følgende frugt/grøntsag med munden. En gruppe af elever gætter hvad det er, der bliver tegnet.

Mål:
Målet er at de skal lære om de forskellige frugter og grøntsager ved hjælp af synssansen

Arbejdsform:
Genkendelse og tegn

Tidsramme:
5-10 min

09. Smag på chokolade
Titel:
09. Smag på chokolade

Emne:
Bitter
Lær dine smagssanser at kende gennem musik og smagsprøver

Mål:
Kende den bitre smag, og lære hvordan det smager.
Hvordan bruger vi de forskellige sanser og hvordan arbejder de sammen.

Arbejdsform:
smagsprøve

Tidsramme:
15 minutter, max 10 personer af gangen

10. Den yderste verden
Titel:
10. Den yderste verden

Emne:
Hvordan så bronzealderens mennesker på verdensrummet, og hvordan ser vi på verdensrummets elementer? Lav dit syn på verdensrummet, stjernerne, solen, solnedgangen og universet som en helleristninger i gasbeton med bronzealderens symboler og farver.

Mål:
Eleven har viden om teknologiudvikling, verdenssyn gennem tiden og om fagord og begreber. Eleven kan fortælle om, hvordan de selv og andre er påvirket af historien og historieopfattelser gennemt tiderne.

Arbejdsform:
Værkstedsundervisning.

Tidsramme:
15-30 min

11. Farveværksted
Titel:
11. Farveværksted

Emne:
Eleverne får viden om farvekompositioner og komplementærfarver gennem forskellige lege og øvelser.

Mål:
Billedkunst
Eleven har viden om farvelære og kan selv eksperimentere med farver


Arbejdsform:
Værksted

Tidsramme:
10-15 min

12. Tunge sten – stærke forfædre
Titel:
12. Tunge sten – stærke forfædre

Emne:
Hvordan kan man løfte STORE sten uden at få ondt i ryggen og hvis man er helt alene. Bygning af stendysser med sten så tunge som lastbiler, må have krævet stenalderen folk den yderste tekniske kunnen og snilde- og kræfter! Find ud af hvordan, man flytter og løfter tunge sten. Op stil et forsøg og lav din egen model for, hvordan man løfter tunge sten

Mål:
Natur og teknologi undersøgelser og modellering
• Eleven kan opstille forventninger, der kan testes gennem et forsøg
• Eleven kan konstruere enkle modeller.
Historie- kronologi go sammenhæng og livsgrundlag
• Eleven har viden om historiske hændelser, scenarier og træk
• Har viden historiske samfundsstruktur, struktur og teknologi.



Arbejdsform:
Modellering og eksperimenter

Tidsramme:
15 min

13. American Express
Titel:
13. American Express

Emne:
I American Express får du lov at bruge din smagssans, mens du samtidig kan få et indblik i den amerikanske madkultur. Hvad mon du selv tror du møder i dette land???

Mål:
Eleven kender til 3 af grundsmagene, sød, sur, salt.
Eleven kan smage forskel på disse.
Eleven kender til anbefalingerne indenfor sukkerindtag og påvirkningen på kroppen.
Eleven får et indblik i hvordan indtag af energi og forbrænding (aktivitet) hænger sammen.


Arbejdsform:
Snak og smag

Tidsramme:
5-7 minutter

14. Canada's søde tand
Titel:
14. Canada's søde tand

Emne:
Canada's søde tand handler om at lære lidt omkring Canada og landets madkultur. Workshoppen består af to quiz og en smagsprøvning.

Mål:
Færdighedsmål:
1. Eleven redegøre for almindelige råvarers smag og anvendelse.
2. Eleven kan analysere måltider fra forskellige kulturer

Vidensmål:
1. Eleven har viden om råvaregruppers smag og anvendelse
2. Eleven har viden om mad- og måltidskulturer

Arbejdsform:
Dialog, skriftlig og smagning

Tidsramme:
5-7 minutter

15. Degustazione
Titel:
15. Degustazione

Emne:
Forskellige slags pasta
Smagning af pasta

Eleverne skal lave et ansigt af pasta og finde på en historie omkring "mennesket" de har skabt

Mål:
Eleven kan fortolke måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår
Eleven kan præsentere eksemplariske måltider fra forskellige kulturer

Arbejdsform:
Dialog og smagning

Tidsramme:
10 Minutter per gruppe

16. Det Franske Bageri
Titel:
16. Det Franske Bageri

Emne:
Eleverne vil i vores workshop kort blive præsenteret af en af os studerende, for de to grundsmage sødt og salt. Derefter skal eleverne smage på 3 forskellige slags baguetter, for at smage hvilken forskel tilføjelsen af de 2 grundsmage har.

Mål:
Eleverne får viden om de to grundsmage salt og sødt. Derudover skal eleverne kunne italesætte deres smagsoplevelse og være i stand til at kunne smage forskel på salt og sødt.

Arbejdsform:
Dialog, smagsprøvning og evaluering.

Tidsramme:
5 min.

17. Find smagen af Thailand
Titel:
17. Find smagen af Thailand

Emne:
Formålet med vores workshop er, at eleverne skal kunne dufte og smage tre forskellige juice, hvor de skal kunne udpege hvilke ingredienser af Thailand de indeholder.
De vil have mulighed for at se, røre og dufte til de forskellige ingredienser, inden de smager juicen.
Vi vil gerne tale med børnene omkring, hvad der er særlig Thailandsk, men også om hvilke af de ting, som man typisk finder hjemme i køleskabet.
Man vil også kunne tale anvendelsesmuligheder af de forskellige ting og om hvordan de forskellige ting kommer herop til Danmark.

Mål:
Læringsmålet for eleverne er, at de skal havet et øget kendskab til de thailandske ingredienser, smage og anvendelsesmuligheder. Yderligere skal de lærer at bruge deres smags- lugte- og følesans, som er en vigtig del af madkundskab.

Arbejdsform:
Eleverne vil i vores workshop benytte sig af hhv. smag-dufte og følesansen. Yderligere vil vi have en dialog om Thailand.

Tidsramme:
ca. 5-7 min

18. Føl og forbind
Titel:
18. Føl og forbind

Emne:
Workshoppen består af tre delelementer:
- Følekasser
Her er der fokus på følesansen, samt at eleverne skal få kendskab til at kunne forbinde råvarer og produkt med hinanden.
- "Tæt på"-kortspil
Eleverne skal parre to kort med hinanden. To kort passer sammen, hvor det ene kort er zoomet ind på billedet.
- "Hvad passer sammen"-kortspil
Eleverne skal også her parre to kort med hinanden, men forbinde f.eks. en bi med honning.

Mål:
Eleven har viden om sanselighed (følesansen).
Øge elevernes kendskab til råvarer.
At få kendskab til, at kunne italesætte råvarer.
Eleven kan forbinde råvarer og produkt med hinanden.


Arbejdsform:
Dialog, praktisk arbejde.

Tidsramme:
5-10 min.

19. Turkish Delight
Titel:
19. Turkish Delight

Emne:
Madkultur i Danmark vs. Tyrkiet.

Forskel på landets madkultur og smage.



Mål:
Eleverne får en forståelse og indsigt i den tyrkiske madkultur, og herunder kulturen for sukkerholdige desserter.
Eleverne får viden om hvor meget sukker et skolebarn højst bør indtage i løbet af en dag, og hvor meget en tyrkisk dessert udgør af det daglige indtag.


Arbejdsform:
Dialog(faktaorrienteret) - visuelts (opstilling af sukkerholdige desserter) - Smagsprøver (tyrkisk dessert & tyrkisk sirup)

Tidsramme:
5 min

20. Typisk Tysk
Titel:
20. Typisk Tysk

Emne:
Opgaven handler om duft og smag af krydderier (af en kiks "Spekulatius", der kun kan købes i Tyskland i julen)

Mål:
Eleven får (lidt) viden om mad- og måltidskulturer i Tyskland:
De lærer forkellige krydderier (dufter og smager) at kende.
De lærer den typisk tyske "duften af jul" at kende.
De lærer forskellige facts om Tyskland at kende.

Arbejdsform:
Gruppearbejde

Tidsramme:
10 Min.

21. Blinde Kuh Parkour
Titel:
21. Blinde Kuh Parkour

Emne:
Vi arbejder med sociale forhold, hvor i skal arbejde sammen for at mestre forhindringsbanen.

Mål:
Kommunikation, Tillid, at (måske) gå over sine egne grænser, intensiv oplevelse af senserne.

Arbejdsform:
tomandsgrupper

Tidsramme:
10 min

22. Tæt på skatten
Titel:
22. Tæt på skatten

Emne:
Eleverne skal ved hjælp af samarbejde forsøge at få antallet af stole over bordende og ind i midten, som danner en firkant. De må ikke røre ved bordende. Røre de ved bordende får de et handicap i form af, at de ikke må bruge den ene hånd eller noget andet.

Mål:
Eleverne kan samarbejde i par, eller mindre grupper om idrætslegen



Arbejdsform:
Samarbejde

Tidsramme:
10 min.

23. Rumrejsen
Titel:
23. Rumrejsen

Emne:
En visuel rumrejse. Forhindringsløb som udfordrer motorikken og samarbejdet.

Mål:
Eleverne bliver udfordret rent motorisk og kan ligge taktik.

Eleverne lærer værdierne ved samarbejde.

Arbejdsform:
Fysisk og motorisk.

Tidsramme:
5-10 min.

24. Menneskets og verdens grænser
Titel:
24. Menneskets og verdens grænser

Emne:
Raketter, vakuum og kulde. Menneskets og verdens grænser.

Mål:
Eleverne får en god og udbytterig oplevelse med naturvidenskaben.

Arbejdsform:
Eleverne deltager aktivt i eksperiementerne

Tidsramme:
3-5 minutter

25. Flammefarver
Titel:
25. Flammefarver

Emne:
Fysik/Kemi: På dette værksted får eleverne mulighed for, at opleve og afprøve hvordan forskellige stoffer brænder. De vil møde salte, metaller og gasarter. Eleverne vi blive præsenteret for simpel teori om hvorfor stofferne brænder som de gør.

Der vil være et event cirka hver halve time, hvor studerende brænder forskellige materialer af.

Mål:
Mål:
Eleven opdager stoffers egenskaber

Eleven har viden om enkelte atomer og molekyler

Eleven kan med enkelte modeller forklare molekylers opbygning

Arbejdsform:
Undersøgelse og afprøvning

Tidsramme:
10-15 minutter

26. Materialernes grænser
Titel:
26. Materialernes grænser

Emne:
Eleverne skal ved dette værksted konstruere deres egen bro. Vi starter med at vise eleverne billeder af forskellige brotyper, hvor de så gruppevis skal se på forskelle/ligheder, og derved reflektere over hvad der gør en bro stærk. Når eleverne har en hypotese om hvad der gør en bro stærk, beslutter de for hvilken bro de vil bygge.
Når broen er bygget, kan de i testcenter afprøve broens bæreevne. Kan broen bære min. 2 kilo på midten udløses en præmie. Mislykkedes forsøget, må eleverne gerne forsøge at rekonstruere deres bro.

Mål:
Gennem leg og åben aktivitet, får eleverne forståelse for konstruktioner og materialers styrke og bæreevne.
I dette værksted ligges der lige så meget vægt på processen som på produktet.

Arbejdsform:
Gruppearbejde

Tidsramme:
20+ min.

27. Papir bro eksperiment og papir tovtrækning
Titel:
27. Papir bro eksperiment og papir tovtrækning

Emne:
Emnet er materialerens grænser, her ville vi så arbejde med papirers grænse.

Mål:
Målet er at eleverne får en bevidsthed om hvad papir egentlig er, og hvad papirs grænse er. Målet er også at eleverne får en viden om vægt og holdbarhed.

Arbejdsform:
Gruppe arbejde kan også laves selv, med samarbejde med en fra værkstedet.

Tidsramme:
Det tager cirka 15 min. hvis man laver begge forsøg.

28. Snegle - hvem er hurtigst, stærkest og sejest?
Titel:
28. Snegle - hvem er hurtigst, stærkest og sejest?

Emne:
Hvilke snegle kender i?
Hvor mange mønter tror du en snegl kan trække.
Undersøg hvordan ser et sneglehus ud indvendig.

Mål:
Give børnene en naturerfaring igennem aktivt at arbejde med snegle.
Tilegne sig ny viden om snegle og deres styrke.
Bruge børnenes naturfaglig erfaring til at identificere hvilke snegle der findes.

Arbejdsform:
Børnene skal arbejde aktiv med snegle, opstille hypoteser og undersøge.

Tidsramme:
imellem 8-10 min.

29. Lys og farver
Titel:
29. Lys og farver

Emne:
Eleverne får lov til at blande nogle pigmentfarver så deres forforståelse i forhold til det at blande farver aktiveres. Herefter bliver de spurgt om, hvad de tror vil ske, hvis de blander de samme farver bare med lys i stedet.

Nu får eleverne lov til at afprøve om deres hypotese er korrekt. Vi håber, at hvis eleverne opdager, at deres første indskydelse var forkert, eller at noget ikke er som de regner med, at de vil blive nysgerrige og få lyst til at undersøge fænomenet nærmere og finde en mulig forklaring på, hvorfor farvet lys blander sig, som det gør.

Der vil også blive mulighed for at undersøge fænomenet farvede skygger.

Materialer:

Tre lyslamper

Pigmentfarver

Mål:
- Eleverne kan undersøge farvefænomener i forbindelse med lys.

- Eleverne kan opstille en hypotese.

- Eleverne får trænet deres undersøgelseskompetence

- Eleverne får lyst til at undersøge farvefænomener nærmere efter at have arbejdet med værkstedet

Arbejdsform:
- Undersøgelse af pigmentfarver, opstilling af hypotese, undersøgelse af farvet lys og efterprøvning af hypotese

Tidsramme:
15-20 min.

30. DNA -laboratorium /se dit eget DNA
Titel:
30. DNA -laboratorium /se dit eget DNA

Emne:
Alt levende består af mikroskopiske celler. I cellekernen har vi kromosomer, der består af oprullede DNA-strenge, DNA-molekylet udgør arvematerialet med alle dets gener.

Opskriften på hvordan alt liv er opbygget, ligger i cellernes DNA, og det er DNA'et vi får fat i i dette eksperiment. Vi siger, at vi ekstraherer DNA'et.



Mål:
Eleverne kan vise, at deres celler indeholder DNA i cellekernen, ved at lave et forsøg.
De kan udføre et forsøg om DNA ved at følge en bestemt procedyre


Arbejdsform:
Forsøg

Tidsramme:
15 min

31. Et hav fuld af affald
Titel:
31. Et hav fuld af affald

Emne:
Eleverne skal sortere affald efter hvor lang nedbrydningstid affaldet har i havet.
Hvordan tror de det er havnet der? Eleverne kommer med forslag til hvad man kan gøre for at få folk til smide affaldet det rette sted.



Mål:
Eleverne får via sorteringsøvelse indblik i hvor lang tid forskellige materialer er om at blive nedbrudt.
Eleverne får indblik i forskellige materialer
Elevernes kan udtrykke deres holdning til hvordan mennesker påvirker naturen og komme med eksempler på hvordan man kan påvirke andre til at tænke mere bæredygtigt.

Arbejdsform:
sorteringsleg, samtale om materialer, notere nudging ideer

Tidsramme:
15 -20 min

32. Rent drikkevand
Titel:
32. Rent drikkevand

Emne:
Jordens naturlige filter

Mål:
Vandets kredsløb

Arbejdsform:
Forsøg

Tidsramme:
ca. 5-8 min

33. Verdensquiz
Titel:
33. Verdensquiz

Emne:
Geografi

Mål:
Viden om lande og byer i Verden

Arbejdsform:
Konkurrence

Tidsramme:
ca. 5-8 min

34. Solgrill
Titel:
34. Solgrill

Emne:
Geografi

Mål:
Udnyttelse af solens energi

Arbejdsform:
Praktisk

Tidsramme:
15 min

35. (u)lighedskamp
Titel:
35. (u)lighedskamp

Emne:
Hurtig tænkning og løb

Mål:
At have det sjovt ved træning af kognitive evner og hurtig bevægelse :-)

Arbejdsform:
.

Tidsramme:
10-15 minutter

36. Kan man fange en hval ved hjælp af en skruetrækker
Titel:
36. Kan man fange en hval ved hjælp af en skruetrækker

Emne:
Fossiljagt
Find 10 mio. år gamle fossiler i leret fra Gram, der stammer fra en tid, hvor store dele af Jylland var dækket hav. På værkstedet har vi medbragt en stor mængde frisk opgravet ler, værktøj og mikroskoper, så vi kan undersøge de fossiler, vi finder.

Mål:
Få erfaring med, hvor man finder fossiler i Gram-leret. Få øjnene op for, at vores undergrund rummer spor fra en tid, hvor landskabet var helt anderledes end nu, og hvor klimaet også var et andet. Erfare, at der i nærområdet findes interessante geologiske lokaliteter, man selv kan besøge.

Arbejdsform:
Undersøgelse

Tidsramme:
ca. 15 min.

37. Raketfabrik og kemishow
Titel:
37. Raketfabrik og kemishow

Emne:
Kemiske reaktioner

Mål:
Udvikle undersøgelseskompetencer
- undersøge faktorens indflydelse på forsøget.

Arbejdsform:
Eksperimentielle

Tidsramme:
Kemishow 10 min, raketter max 10-15 minutter

38. Hvem skyder længst??
Titel:
38. Hvem skyder længst??

Emne:
I dette værksted skal eleverne prøve at konstruere affyrringsobjekter ved hjælp af givne materialer.

Mål:
At eleverne for mulighed for at designe og bygge.
At eleverne for mulighed for at afprøve ideer og justere dem.



Arbejdsform:
Undersøge, bygge og designe.

Tidsramme:
10-30 minutter.

39. Sækkeløb
Titel:
39. Sækkeløb

Emne:
De deles op i 2 grupper (min. 6 personer, 3 på hvert hold ca.)
Der bliver sat en bane op med kegler.

Hop Hop Hop!.


Mål:
..

Arbejdsform:
Mindst 6 personer

Tidsramme:
15 minutter

40. Muldvarps oplevelse
Titel:
40. Muldvarps oplevelse

Emne:
Sansemotorisk områd.

Mål:
Forstå synets betydning for deres balance.

Arbejdsform:
Øvelse i tre forskellige stationer

Tidsramme:
10-15 minutter

41. Sten, saks, papir
Titel:
41. Sten, saks, papir

Emne:
Hoppe stafet med hulahopringe. Man ryger ud af banene hvis man taber i sten, saks, papir. Den næste på holdet må hoppe.

Mål:
Bevægelsesglæde, samarbejde, konkurrence

Arbejdsform:
Holdopdeling

Tidsramme:
10-15 min

42. Hvem kommer først!?
Titel:
42. Hvem kommer først!?

Emne:
Få isterninger til at smelte. Det lyder måske banalt, men hvem kan gøre det hurtigst? Eleverne får en række redskaber stillet til rådighed, hvor de kan afprøve, hvilket der er bedst egnet til at smelte en isterning hurtigst. Måske er det slet ikke et værktøj? Det er kun opfindsomheden der sætter grænser!

Mål:
Eleverne får mulighed for, at bruge deres undersøgelseskompetencer, hvor egne erfaringer og ideer kommer i spil. Det er kun opfindsomheden der sætter grænser. Derfor giver aktiviteten eleverne mulighed for at være kreative og abstraktionstænkende. Vi vil opstille nogle rammer, hvor aktiviteten derefter ligger hos eleverne.

Arbejdsform:
Vi vil holde vores fokus på undersøgelses kompetencer. Der er rum til, at eleverne kan arbejde selvstændigt, men også i grupper.

Tidsramme:
Der vil ikke være en konkret tidsramme, da aktiviteten tillader at eleverne har mulighed for, at kunne komme og gå uden, at akti

43. Mini Teambuilding olympiade
Titel:
43. Mini Teambuilding olympiade

Emne:
Få den bedst samlede tid i vores mini teambuildingolympiade.

Mål:
Eleverne kan samarbejde i en gruppe som et hold.
Alle elever er en del af et hold og får derved deres behov for kompetence og samhørighed opfyldt.

Arbejdsform:
Teambuilding med konkurrence element

Tidsramme:
15-20

44. Sumolympics
Titel:
44. Sumolympics

Emne:
Eleverne udprøver sportsgren som fodbold, håndbold og american football i en sumodragt.

Mål:
Eleverne skal udfordre deres fysiske grænser idet de laver "klassiske" sportslige aktiviteter med et specielt handicap.

Arbejdsform:
Fysiske aktiviteter.

Tidsramme:
5 min, per 2 personer.

45. Ord rundbold
Titel:
45. Ord rundbold

Emne:
En videreudviklet rundbold, hvor motorikken og det kognitive samspil udfordres. Der skal være 10-12 børn - 5-6 på hver hold

Mål:
en sjov leg

Arbejdsform:
hold

Tidsramme:
ca. 20 min pr. spil

46. Ærteposeløb
Titel:
46. Ærteposeløb

Emne:
To hold, stafet med ærtepose på hovedet, regnestykker.

Mål:
Kognitiv udfordring,

Arbejdsform:
Bevægelse og regning

Tidsramme:
5-10 min

47. Stjæle ærteposer
Titel:
47. Stjæle ærteposer

Emne:
Høj fysisk intensitet. Hvem er hurtigst. Hvem kan tænke strategisk under pres. Sjov leg.

Mål:
Presse eleven til max belastning.

Arbejdsform:
Løb, eksplosiv, 3-5 deltager.

Tidsramme:
2-5 minutter

48. Træk i gulerod + tovtrækning
Titel:
48. Træk i gulerod + tovtrækning

Emne:
Kom og brug din armkræfter i sjove lege.

Mål:
.

Arbejdsform:
Mindst 10 personer

Tidsramme:
10 Minutter

49. Sten, saks, papir med progressioner
Titel:
49. Sten, saks, papir med progressioner

Emne:
Sundhedsfremme og bevægelse

Mål:
Fællesskab
Læring


Arbejdsform:
*

Tidsramme:
5-10 minutter

50. Kryds og bolle
Titel:
50. Kryds og bolle

Emne:
Kryds og bolle

Mål:
Motion, bevægelseglæde, konkurrence

Arbejdsform:
Deltagerantal 2- 6

Tidsramme:
2-5 mintter

51. Skakværksted
Titel:
51. Skakværksted

Emne:
Mulighed for at spille skak med hinanden.

Mål:
At udfordre egen koncentrationsevne og strategitænkning.

Arbejdsform:
Fri spil

Tidsramme:
Efter eget ønske