Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Efter- og videreuddannelse

Master-, diplom- og akademiuddannelser, fagmoduler, kurser og temadage

Ledelse af digital transformation

Udbyder: Modul

Uddannelse: Diplomuddannelse i ledelse

ECTS: 5

Fagområde: Valgmoduler uden for et fagområde på Diplom i Ledelse

Tilmeld

Lær at identificere udviklingsmuligheder inden for digitale processer samt at lede udvikling og implementering af disse

 • Identificér behov for egen eller organisationens kompetenceudvikling i forhold til den konkrete digitale ledelsesopgave.

Digitale processer kan effektivisere ellers langsommelige procedurer og målrette outputtet til modtageren. Men det kræver, at du som leder vælger og implementerer de rette løsningsmodeller, med forståelse for både de teoretiske og metodiske overvejelser inden for digitalisering, samt organisationens kontekst. Det kan du alt sammen få på modulet Ledelse af digitale processer.  

For at identificere udviklingsmuligheder får du først introduceret det teoretiske og metodiske begrebsapparat inden for digitale processer. Disse får du relateret til din praksis som leder, så du kan facilitere de digitale processer, men du kan samtidig identificere behov for kompetenceudvikling hos enten dig selv eller organisationen. [Tilmeld dig modulet].

Det får du indsigt i på dette modul:

 • Lær at identificere udviklingsmuligheder inden for digitale processer samt lede udvikling og implementering af disse.
 • Få teorier, begreber og metoder, som styrker din ledelse og facilitering af digitale processer og lær at reflektere over din anvendte praksis.
 • Hvordan du analyserer, vurderer og formidler betydningen af forskellige teorier, begreber og metoder, der knytter sig til ledelse af digitale processer og vælge relevante løsningsmodeller til implementering af digitale processer.
 • Hvordan du relaterer din egen ledelsesmæssige praksis og kontekst til centrale teorier, begreber og metoder, der knytter sig til ledelse af digitale processer.
 • Lær at identificere behov for din egen og organisationens kompetenceudvikling i forhold til de konkrete kontekster for den digitale ledelsesopgave.

Modulet er et valgmodul på Diplom i ledelse, men kan også tages selvstændigt.

Hvem henvender modulet sig til?

Du skal vælge dette modul, hvis du arbejder eller ønsker at arbejde med introduktion og facilitering af digitale processer, som kan effektivisere og styrke din organisation. Modulets faglige udbytte kommer dig til gode, lige meget om du arbejder i en privat eller offentlig organisation. Du skal bare være dedikeret og villig til at løfte din faglighed til næste niveau.

Adgangskrav

For at blive optaget på modulet skal du som minimum have afsluttet en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse, som f.eks. administrationsøkonom, miljøteknolog eller akademiuddannelse i beskæftigelse.
En professionsbacheloruddannelse eller universitetsbachelor giver dig derfor også adgang til modulerne på diplomniveau.

Derudover forudsætter optagelse på diplomuddannelserne mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.

Det står der i studieordningen

Formål
Det er formålet, at den studerende tilegner sig viden, færdigheder og kompetencer til at:

 • Kunne identificere udviklingsmuligheder inden for digitale processer samt lede udvikling og implementering af disse.

Mål for læringsudbytte

Viden og forståelse
Det er målet, at den studerende har opnået viden om og forståelse af:

 • Teorier, begreber og metoder i forhold til ledelse og facilitering af digitale processer og kan reflektere over anvendt praksis.

Færdigheder
Det er målet, at den studerende har opnået færdigheder til at:

 • Kunne analysere, vurdere og formidle betydningen af forskellige teorier, begreber og metoder, der knytter sig til ledelse af digitale processer og udvælge relevante løsningsmodeller til implementering af digitale processer.

Kompetence
Det er målet, at den studerende kan:

 • Relatere egen ledelsesmæssig praksis og kontekst til centrale teorier, begreber og metoder, der knytter sig til ledelse af digitale processer.
 • Identificere behov for egen og organisatorisk kompetenceudvikling i forhold til de konkrete kontekster for den digitale ledelsesopgave.