Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
 • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Efter- og videreuddannelse

Diplom- og akademiuddannelser, fagmoduler, kurser og temadage

Akademiuddannelse i socialpædagogik

01. Vælg område02. Vælg uddannelse

03. Vælg modul/kursus

04. Tilmeld

Få professionelle værktøjer til at arbejde med udsatte unge og voksne

 • Forstå brugernes særlige vilkår og handlemønstre i den socialpædagogiske praksis.
 • Lær at indgå i tværfaglige og tværprofessionelle sammenhænge i det socialpædagogiske arbejde.
 • Få pædagogiske redskaber til at supplere din faguddannelse.   

Arbejder du med udsatte børn, unge eller voksne med misbrug, psykiske, sociale eller fysiske problemstillinger, vil Akademiuddannelsen i socialpædagogik give dig viden og kompetencer til at kvalificere dit arbejde.

Med en socialpædagogisk akademiuddannelse får du både teorier og praksisnær erfaring, som du kan tage med tilbage til det opholdssted, døgninstitution, værksteds- og aktivitetstilbud eller misbrugssted, som du arbejder eller drømmer om at arbejde ved. Hvis du har en anden faguddannelse som for eksempel håndværker eller social- og sundhedshjælper får du også nye pædagogiske redskaber, som gør dig i stand til at varetage mere specialiserede roller og indgå i tværfaglige pædagogiske teams.

Uddannelsen tager udgangspunkt i praksisnære problemstillinger, og du bliver i stand til at begrunde, iværksætte og evaluere en socialpædagogisk indsats på baggrund af dine observationer af borgere eller patienter. I den vurdering er der selvfølgelig en række etiske og juridiske dilemmaer, som også bliver belyst på uddannelsen.

Når du afslutter uddannelsen, har du ret til at anvende betegnelsen AU i Socialpædagogik og den engelske betegnelse; Academy Profession (AP) Degree in Social Education.

10.000 kr. i tilskud

Faglærte og ufaglærte ansatte i offentlige og private virksomheder kan søge gratis videreuddannelse for op til 10.000 kr. årligt.

Fakta om uddannelsen

 • Navn : Akademiuddannelse i socialpædagogik
 • Type : Akademiuddannelse
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid (60 ECTS). Maksimalt 6 år
 • Adgangskrav : En studie- eller erhvervsforberedende uddannelse + 2 års erhvervserfaring
 • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg 
 • Økonomi : Egenbetaling 

Praktiske informationer

Uddannelsens varighed

Akademiuddannelsen i socialpædagogik er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Akademiuddannelsen i socialpædagogik er niveaumæssigt indplaceret som en Videregående VoksenUddannelse (VVU), og du vil således kunne læse videre på diplomniveau efter gennemført uddannelse.

Sådan tilmelder du dig

Akademiuddannelsen er ikke en samlet pakke men en uddannelse, som du selv sætter sammen alt efter, hvilke moduler du vælger at tilmelde dig. Du kan også kombinere med moduler fra andre akademiuddannelser.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul huske at vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på Akademiuddannelsen i socialpædagogik. 

Adgangskrav og optagelse på Akademiuddannelse i socialpædagogik 

For at blive optaget på modulerne på uddannelsen skal du have gennemført en studie- eller erhvervsforberedende uddannelse, som for eksempel en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse (EUD). Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.
 
For at gå til prøve i afgangsprojektet skal du have taget moduler svarende til 50 ECTS. 

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudier på Akademiuddannelse i socialpædagogik. 

Økonomi

Akademiuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

Skræddersyede forløb

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.
 

De vigtige detaljer

På denne side finder du alt hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af obligatoriske fagmoduler og valgfrie fagmoduler. Akademiuddannelsen bliver afsluttet med et afgangsprojekt. Du kan vælge valgmoduler fra andre akademiuddannelser. 

Oversigt over uddannelsens opbygning

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Akademiuddannelsen i socialpædagogik.

Lovgivning og organisation

ECTS: 10

Læs mere

Socialpædagogiske metoder

ECTS: 10

Læs mere

Socialpædagogisk praksis

ECTS: 10

Læs mere

Afgangsprojekt, Akademiuddannelse i socialpædagogik

ECTS: 10

Læs mere

Valgfrie moduler

Sortér valgmodulerne på fagområde eller semester, og få vist lige de moduler, der er relevante for dig.

Bio-psyko-social tilgang med blik for barnets almene og særlige behov

ECTS: 10

Læs mere

Inklusion og eksklusion

ECTS: 10

Læs mere

Læring og udvikling som element i socialpædagogisk arbejde med 0–3-årige

ECTS: 10

Læs mere

Socialpsykiatri

ECTS: 10

Læs mere

Socialpædagogisk udviklingsarbejde

ECTS: 10

Læs mere

Har du spørgsmål? Kontakt os

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.