Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning

Efter- og videreuddannelse

Master-, diplom- og akademiuddannelser, fagmoduler, kurser og temadage

Akademiuddannelse i sundhedspraksis

01. Vælg område02. Vælg uddannelse

03. Vælg modul/kursus

04. Tilmeld

Få kompetencer til at varetage specialiserede funktioner inden for social- og sundhedsområdet – og lær at arbejde kvalitets- og udviklingsorienteret 

10.000 kr. i tilskud

Faglærte og ufaglærte ansatte i offentlige og private virksomheder kan søge gratis videreuddannelse for op til 10.000 kr. årligt.

 • Bliv mere kompetent til at løse nuværende og fremtidige arbejdsopgaver
 • Få faglig, teoretisk og metodisk ballast til at varetage funktioner på specialist- eller mellemlederniveau

Vil du udvikle og styrke dine faglige kompetencer samtidig med, at du får redskaber til at skabe bedre samarbejde og mere kvalitet i løsningerne på din arbejdsplads? På akademiuddannelsen i sundhedspraksis får du koblet teori med praksis og bygget oven på dine nuværende faglige kompetencer. 

Uddannelsen lægger ud med at give dig en helhedsforståelse af det social- og sundhedsfaglige område. Det vil styrke din evne til at indgå i det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde i både social- og sundhedssektoren. Du får også udbytte af en større metodisk og teoretisk værktøjskasse, som vil udvikle dig personligt ved at styrke din selvstændighed og dine samarbejdsevner. Derudover vil du i løbet af uddannelsen udvikle den teoretiske og metodiske forståelse til at skabe udvikling inden for dit fagområde.

Akademiuddannelsen er det oplagte trinbræt for dig, som ønsker at arbejde videre og dybere med i en specialiseret funktion, eller som drømmer om at blive mellemleder.

Fakta om uddannelsen

 • Navn : Akademiuddannelse i sundhedspraksis
 • Type : Akademiuddannelse
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid (60 ECTS). Maksimalt 6 år
 • Adgangskrav : En studie- eller erhvervsforberedende uddannelse + 2 års erhvervserfaring
 • Beliggenhed : Haderslev
 • Økonomi : Egenbetaling

I samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding

Uddannelsen tilbyder vi i samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding. Når du tilmelder dig et modul, skal du gøre det gennem deres hjemmeside.

Under de enkelte moduler, der p.t. udbydes, finder du et link til tilmelding.

Sådan sammensætter du en akademiuddannelse i sundhedspraksis

Akademiuddannelsen i sundhedspraksis er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager 1 år, hvis du studerer på fuld tid, men uddannelsen er fleksibelt tilrettelagt. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter.

Uddannelsen består af to obligatoriske moduler, som tilsammen udgør 20 ECTS-point. Derudover skal du tage tre valgfrie moduler, svarende til 30 ECTS, som specialiserer dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller sektor. Endelig afslutter du uddannelsen med et obligatorisk afgangsprojekt på 10 ECTS.

Akademiuddannelsen i sundhedspraksis er niveaumæssigt indplaceret som en Videregående VoksenUddannelse (VVU), og du vil således kunne læse videre på diplomniveau efter gennemført uddannelse.

Sådan tilmelder du dig 

Som studerende på akademiuddannelsen i sundhedspraksis tilmelder du dig ikke en hel uddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig. Du kan også kombinere med moduler fra andre akademiuddannelser.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt vores studievejleder Anne Maria for at høre mere om muligheden for netstudie på akademiuddannelsen i sundhedspraksis. 

Praktiske informationer

Adgangskrav på akademiuddannelsen i sundhedspraksis

For at komme ind på akademiuddannelsen i sundhedspraksis på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse.

Derudover forudsætter akademiuddannelsen i sundhedspraksis mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Økonomi

Efteruddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.  

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Akademiuddannelse i sundhedspraksis.

Professionel praksis

ECTS: 10

Læs mere

Kvalitetsudvikling og dokumentation

ECTS: 10

Læs mere

Afgangsprojekt i sundhedspraksis

ECTS: 10

Læs mere

Valgfrie moduler

Nedenfor finder du de valgfrie moduler, du har mulighed for at tilmelde dig på Akademiuddannelse i sundhedspraksis.

Demens

ECTS: 10

Læs mere

Innovativ praksis

ECTS: 10

Læs mere

Multikompleksitet i social og sundhedsfaglig praksis

ECTS: 10

Læs mere

Pædagogik og kommunikation

ECTS: 10

Læs mere

Sammenhængende forløb

ECTS: 10

Læs mere

Socialpædagogik og psykiatri

ECTS: 10

Læs mere

Har du nogle spørgsmål?

Lene-Theresa Hansen

Lektor

Lene-Theresa Hansen (LTHA)

Lene-Theresa har ansvar for UC SYDs Videreuddannelse på områderne demens, psykiatri, socialpædagogik, sundhedspraksis og ICDP.

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.