Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
 • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Efter- og videreuddannelse

Master-, diplom- og akademiuddannelser, fagmoduler, kurser og temadage

Livsstilsguide i praksis

Udbyder: Kursus

Uddannelse: Kurser i Sundhed

Tilmeld

Hvordan kan professionelle støtte og motivere voksne med sindslidelse og med risiko for livsstilssygdomme - som fx type 2 diabetes - til et sundere hverdagsliv?

Steno diabetes Center Odense (SDCO) vil gerne invitere professionelle og sundhedsprofessionelle på kursus i den sundhedspædagogiske model og værktøjer 'livsstilsguide i praksis', som UC SYD, de syddanske kommuner, Region Syddanmark og Steno Diabetescenter København har udviklet i de seneste to år i det fælles projekt 'Livsstilsguide i praksis'. 

Formålet med kurset er, at du opnår kompetence i at anvende de sundhedspædagogiske værktøjer i fx sundhedsrelaterede aktiviteter målrettet voksne med psykisk sygdom, der enten er i risiko for at udvikle eller som lever med type 2 diabetes eller anden kronisk sygdom.

Ved at bruge de nye og konkrete værktøjer bliver du i stand til at forbedre de sundhedspædagogiske samarbejde mellem dig, som professionel og med de voksne med psykisk sygdom, som du møder i dit daglige arbejde.

Kursets indhold

Kurset varer i 3 dage med erfarne undervisere fra UC SYD.

Indholdet i undervisningen vil være oplæg, dialog og afprøvning af øvelser i såvel kursusdel som i egen hverdagspraksis i mellemliggende perioder.

Det er vigtigt, at du inden kursusstart taler med din leder om mulighed for at afprøve de nye øvelser og kompetencer i dit daglige arbejde.

Du vil blive introduceret til og få praktisk øvelse i alle de sundhedspædagogiske værktøjer i løbet af de tre kursusdage.

På første kursusdag får du udleveret det sundhedspædagogiske materiale.

Tid og sted

Det sundhedspædagogiske kursus bliver udbudt i alt tre gange i 2019.

Forår 2019:

 • Kolding: 3. april, 30. april og 15. maj – Ikke flere ledige pladser.


Efterår 2019:

 • Odense: 10. september, 26. september og 23. oktober – Ikke flere ledige pladser.
 • Aabenraa: 29. oktober, 20. november og 12. december 2019. Tilmeldingsfrist 15. oktober 2019.
Forberedelse

Inden kurset må du meget gerne læse publikationen 'inspiration til implementering af sundhedspædagogiske værktøjer. Historier fra professionelle i Region Syddanmark'. Du modtager den i pdf-format inden kurset og får den udleveret i trykt form den første kursusdag.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset henvender sig til dig, som har kontakt til voksne med sindslidelse og i risiko for kronisk sygdom f.eks type 2 diabetes eller med diagnosen type 2 diabetes. Primært er målgruppen fagprofessionelle med en professionsbachleorgrad. Så¨som ergoterapeuter, fysioterapeuter, sygeplejersker, socialpædagoger mv.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte diabeteskoordinator Mona Engdal Larsen fra SDCO.