På kompetenceforløbet i musik arbejder vi med musikfagets kompetenceområder: Musikudøvelse, musikalsk skaben, musikforståelse og musikdidaktik.
Med henblik på at udvikle dine forudsætninger for ledelse af og deltagelse i udøvende musikalske aktiviteter arbejdes der med din egen musikudøvelse i mange forskellige udtryksformer, herunder sammenspil på instrumenter, solosang, kor, bevægelse, musiklege og klaverakkompagnement.
Gennem arbejdet med forskellige udtryksformer indgår du i skabende processer, hvor der er fokus på kreative æstetiske arbejdsformer og læreprocesser samt refleksion over viden og færdigheder. Herunder indgår dine egne improvisationer, kompositioner og musikalske arrangementer til forskellige målgrupper.
I musikforståelse arbejdes der med at fortolke, forstå og formidle musik som et strukturelt, psykologisk, æstetisk, historisk og kulturelt fænomen gennem teoretiske tilgange og egen praktisk musikalsk fortolkning.
I vekselvirkning med ovenstående indholdsområder beskæftiger vi os i uddannelsesforløbet med, hvordan der kan undervises i skolefaget musik med henblik på at udvikle elevers evner til at udøve, skabe og forstå musik og dermed bibringe dem dannende musikalske oplevelser og erkendelser. Desuden indgår udvikling af musikfaget samt arbejdet med musik som en del af skolens almene dannelsesopgave både mono- og tværfagligt.
Forløbet lægger op til, at deltagerne mellem undervisningsgangene i praksis afprøver og vurderer forskellige undervisningsformer, læremidler og andre tilgange til faget med henblik på, at vi sammen bygger en vidensbank med velegnede måder at gribe undervisningen an på, som i tilpasset form kan bruges fremover. Undervejs arbejdes der med praksisafprøvning.
Ved afslutningen af forløbet er deltagerne rustet til at gå til kompetencemålsprøven i undervisningsfaget i musik.