Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Efter- og videreuddannelse

Diplom- og akademiuddannelser, fagmoduler, kurser og temadage

Voksenunderviser|uddannelsen

01. Vælg område02. Vælg uddannelse

03. Vælg modul/kursus

04. Tilmeld

Få kompetencer til at undervise voksne og udvikle undervisning på et teoretisk funderet grundlag 

 • Lær hvordan du underviser voksne i både teori og praksis. 
 • Udvikl din rolle som voksenunderviser inden for en bestemt sektor.  

Vil du have indsigt i voksenpædagogisk teori og praksis? På Voksenunderviseruddannelsen får du koblet teori med praksis og bygget oven på dine nuværende faglige og pædagogiske kompetencer. 

Uddannelsen har fokus på at udvikle din undervisningspraksis, og derfor vil du ikke alene lære at varetage voksenundervisning, men også at begrunde og udvikle voksenundervisning på et teoretisk og videnbaseret grundlag. Uddannelsen vil udvikle dig personligt gennem dit selvstændige studiearbejde, men særligt i gruppearbejde, vejledning og praktik kommer du til at tage ejerskab for din personlige udvikling som voksenunderviser.

Voksenunderviseruddannelsen kan også bruges som et springbræt for dig, som ønsker at arbejde videre og dybere med voksenpædagogisk teori og praksis.

10.000 kr. i tilskud

Faglærte og ufaglærte ansatte i offentlige og private virksomheder kan søge gratis videreuddannelse for op til 10.000 kr. årligt.

Fakta om uddannelsen

 • Type : Akademiuddannelse
 • ECTS : 60
 • Økonomi : Egenbetaling
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.
 • Adgangskrav : Fag- eller erhvervskompetencer inden for voksenpædagogik samt erhvervserfaring.
 • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg.  

Praktiske informationer

Sådan sammensætter du en voksenunderviseruddannelse

Voksenunderviseruddannelsen er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid, men uddannelsen er fleksibelt tilrettelagt. Du kan tage uddannelsen på et år på dagholdet, på to år på aftenholdet eller som et individuelt tilrettelagt forløb med eller uden netstøttet undervisning. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter.  

Uddannelsen består af fire obligatoriske moduler med et obligatorisk afgangsprojekt, som tilsammen udgør 60 ECTS-point. De to sidste moduler giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller sektor.

Sådan tilmelder du dig 

Som studerende på Voksenunderviseruddannelsen tilmelder du dig ikke en hel uddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig. Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Se oversigten over obligatoriske moduler på voksenunderviseruddannelsen længere nede på siden. 

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på voksenunderviseruddannelsen.

Adgangskrav på Voksenunderviseruddannelsen

For at komme ind på Voksenunderviseruddannelsen på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse.  

Derudover forudsætter Voksenunderviseruddannelsen mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. 

Økonomi 

Efteruddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.  

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed

Praktik 

Til uddannelsen er der knyttet praktik i alle udbudte moduler. Praktikken er med til at sikre dig forbindelse mellem teori og praksis. I tilfælde af, at du ikke har tilknyttet praktik, giver modulet 10 ECTS point.

I praktikken skal du - i samarbejde med praktiksted og praktikstedets vejleder - beskrive, analysere, vurdere og gennemføre ungdoms- og voksenpædagogisk arbejde.

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Voksenunderviseruddannelsen.

Didaktik: Metoder og planlægning

ECTS: 10

Læs mere

Har du spørgsmål? Kontakt os

Hanne-Lene Hvid Dreesen

Lektor

Hanne Lene Hvid Dreesen (HLHD)

Hanne-Lene har ansvar for vores akademiuddannelse i ungdoms - og voksenundervisning, diplomuddannelse i erhvervspædagogik og voksenunderviseruddannelsen.

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.