Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
 • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Akademiuddannelse i Ledelse

UC SYD Efter- og videreuddannelse

Corona-info om undervisning på campus

Vi har igen åbnet dørene for undervisning på campus. Tilmelder du dig et modul med undervisning på campus, sørger vi selvfølgelig for at følge sundhedsmyndighedernes gældende retningslinjer.

Styrk din personlige ledelsespraksis og få struktur og strategi i virksomhedens processer

 • Styrk din rolle som leder med de nyeste teorier og metoder.
 • Få viden om almen ledelse, ledelsesbegreber og ledelsesroller.
 • Lær at afdække og udvikle medarbejdernes personlige og faglige kompetencer og udviklingspotentialer ud fra virksomhedens helhed.   

God og kompetent ledelse binder virksomheder sammen, og det fællesskab er vigtigere end nogensinde før.

Ledelse er et håndværk, og præcis som en håndværker har du brug for den rigtige værktøjskasse til at udføre jobbet tilfredsstillende og lede på en motiverende og effektiv måde. Med en Akademiuddannelse i ledelse bliver din ledelsesmæssige værktøjskasse opdateret, så du får et skarpere blik for at analysere, planlægge og udføre ledelse – såvel nationalt som internationalt.

Uddannelsen sætter fokus på din personlige udvikling, ledelsen af medarbejdere, såvel individuelt som i teams, samt ledelse af organisatoriske forandringer.

De personlige og ledelsesfaglige kompetencer, som du får med en Akademiuddannelse i ledelse gør dig i stand til at gennemføre personaleledelse i både private og offentlige virksomheder. Du bliver rustet til at håndtere både strategisk og praktisk lederskab og til at finde din egen personlige ledelsesstil. Gennem forløbet sikrer du desuden både dig selv og dine medarbejdere faglig såvel som personlig udvikling.

Når du afslutter uddannelsen, har du ret til at anvende betegnelsen AU i Ledelse og den engelske titel; Academy Profession (AP) Degree in Leadership & Management.

10.000 kr. i tilskud

Faglærte og ufaglærte ansatte i offentlige og private virksomheder kan søge gratis videreuddannelse for op til 10.000 kr. årligt.

Fakta om uddannelsen

 • Navn : Akademiuddannelse i ledelse
 • Type : Akademiuddannelse
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid (60 ECTS). Maksimalt 6 år
 • Adgangskrav : En studie- eller erhvervsforberedende uddannelse + 2 års erhvervserfaring
 • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg 
 • Økonomi : Egenbetaling 

Praktiske informationer

Sådan sammensætter du en Akademiuddannelse i ledelse

Akademiuddannelsen er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter.

Uddannelsen består af obligatoriske fagmoduler og valgfrie fagmoduler. Akademiuddannelsen bliver afsluttet med et afgangsprojekt.

Akademiuddannelsen i ledelse er niveaumæssigt indplaceret som en Videregående VoksenUddannelse (VVU), og du vil således kunne læse videre på diplomniveau efter gennemført uddannelse.

Sådan tilmelder du dig

Tilmeld dig ét modul af gangen
Akademiuddannelsen i ledelse er ikke en samlet pakke men en uddannelse, som du selv sætter sammen alt efter, hvilke moduler du vælger at tilmelde dig. Du kan også kombinere med moduler fra andre akademiuddannelser.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul huske at vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Du tilmelder dig uddannelsen ved at klikke dig ind på det modul, du er interesseret i herunder. Nederst på denne side under 'obligatoriske moduler' og 'valgfrie moduler' finder du UC SYDs aktuelle udbud af moduler.

Online eller fysisk undervisning
På alle moduler har du mulighed for at vælge, om du vil tage modulet som fremmødeundervisning eller som online fjernundervisning. Du kan vælge at læse en hel Akademiuddannelse i ledelse som online undervisning eller fysisk undervisning, eller vælge at mixe det efter behov. 

Særligt tilrettelagt forløb
Hvis du repræsenterer en kommune, virksomhed eller organisation, der ønsker et særligt tilrettelagt forløb på Akademiuddannelsen i Ledelse, skal du kontakte Anne Tolstrup Gregersen, faglig leder, på 7266 5242 eller atgr@ucsyd.dk

Et samarbejde mellem UC SYD, EASV og IBA
UC SYD samarbejder med Erhvervsakademi Sydvest (EASV) og IBA om Akademiuddannelsen i Ledelse.

Adgangskrav og optagelse på Akademiuddannelse i ledelse 

For at blive optaget på modulerne på uddannelsen skal du have gennemført en studie- eller erhvervsforberedende uddannelse, som for eksempel en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse (EUD). Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.
 
For at gå til prøve i afgangsprojektet skal du have taget moduler svarende til 50 ECTS. 

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudier på Akademiuddannelse i ledelse.

Økonomi

Akademiuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.
 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Akademiuddannelse i Ledelse.

Ledelse i praksis

Afgangsprojekt, Fleksibel akademiuddannelse i ledelse for Forsvaret

ECTS: 10

Læs mere

Valgfrie moduler

Projektledelse (Akademi i ledelse)

ECTS: 10

Læs mere

Har du nogle spørgsmål?

Anne Gregersen UC SYD

Faglig leder, Videreuddannelsen

Anne Gregersen (ATGR)

Anne er faglig leder for videreuddannelsen indenfor ledelse. Det gælder både videreuddannelse for nuværende og kommende ledere i offentlige og private organisationer.

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.