Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning

Digital diplomuddannelse i skat

UC SYD Efter- og videreuddannelse

Bliv specialist i skat og styrk dine skattemæssige kompetencer.

 • Få ny viden og kompetence til at styrke det skattefaglige område.
 • Udvikl dine evner til at løse praksisnære og komplekse opgaver i skat.
 • Styrk dine digitale kompetencer med konkrete IT-værktøjer

Har du brug for nye kompetencer inden for det skattefaglige område? 

Det er ingen hemmelighed, at skat er komplekst, og derfor er både en holistisk forståelse samt faglig specialisering nødvendig for at arbejde med de komplekse problemstillinger. Med Digital diplom i skat får du videregående kompetencer inden for varetagelsen af skattemæssige funktioner, og du vil samtidig lære at løse specifikke problemstillinger i forhold til den specialisering, som du har valgt. 

Efter endt uddannelse vil du være kvalificeret til selvstændigt at kunne identificere og vurdere skattefaglige problemstillinger, løse praksisnære og komplekse opgaver samt varetage specialistfunktioner inden for det skattefaglige område.

Sådan foregår undervisningen

Undervisningen foregår online. På uddannelsen vil der være en introduktionsdag, hvor du vil lære om de forskellige IT-værktøjer, som bliver anvendt på modulerne. Derfor anbefaler vi, at du deltager på dagen.

Du vil på uddannelsen have studiedage fra 9-15, hvor du vil skulle deltage i møder i det digitale undervisningsrum via Adobe Connect/Skype. Du vil blive introduceret til Adobe Connect på introduktionsdagen.

Fakta om uddannelsen

 • Type : Diplomuddannelse
 • ECTS : 60
 • Økonomi : Egenbetaling med mulighed for støtte
 • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.
 • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
 • Beliggenhed : Du studerer digitalt, men har også fremmødedage på UC SYD Kolding
Sådan er Digital diplom i skat sammensat

Uddannelsen består af fire obligatoriske moduler, fem valgfrie moduler og ét afgangsprojekt som tilsammen klæder dig fagligt på til at varetage specialistfunktioner inden for det skattefaglige område.

De obligatoriske moduler på UC SYD giver dig kompetencer til at identificere og vurdere skattefaglige problemstillinger, løse praksisnære og komplekse opgaver.

De valgfrie moduler giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion eller fagområde indenfor skat, f.eks. moms, afgifter eller lignende.

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Digital diplomuddannelse i SKAT tilmelder du dig ikke en hel uddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig. Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Adgangskrav

For at blive optaget på modulerne på uddannelsen skal du som minimum have afsluttet en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse, som f.eks. administrationsøkonom, miljøteknolog eller akademiuddannelse i beskæftigelse. En professionsbacheloruddannelse eller universitetsbachelor giver dig derfor også adgang til modulerne på diplomniveau.

Derudover forudsætter optagelse på diplomuddannelserne mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du en fuldmægtiguddannelse hos SKAT, eller har du gennemført en Kommunom eller Merkonom før disse var på akademiniveau, så kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du også søge om optagelse via en individuel kompetencevurdering. Læs mere om individuel kompetencevurdering.
 
For at gå til prøve i afgangsprojektet skal du have taget moduler svarende til 45 ECTS.

Forsøgsordning
Fra den 1. august 2019 og til og med den 31. juli 2022 kører Uddannelses- og Forskningsministeriet en forsøgsordning. Den gør, at du ikke behøver at have to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse for at starte på en diplomuddannelse, hvis du opfylder disse krav:

 • Du har en akademiuddannelse.
 • Du har mindst fire års relevant erhvervserfaring.
 • Du er i relevant beskæftigelse ved optag på uddannelsen.
Grafisk oversigt over Digital diplom i skat

Obligatoriske moduler

Juridisk metode

ECTS: 5

Læs mere

Valgfrie moduler

Skat - Udland

ECTS: 5

Læs mere

Har du nogle spørgsmål?

Line Berner

Lektor

Line Berner (LBER)

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.